Gumicsónakkal ment a vízbe szombaton egy fiatal pár a Dunába Gödnél. A fiú felállt a csónakba, ezután borultak a vízbe. A 22 éves lány holttestét csak másnap találták meg.

Tragédia a Dunán

A 22 éves lány és ismerőse augusztus 21-én, szombaton borult bele a Dunába Gödnél. A fiatalok gumicsónakkal eveztek a vízben, és a Tények információi szerint egyikük sem viselt mentőmellényt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felállt a gumicsónakba

A lány és az ismerőse előtte iszogattak a parton, utána mentek be a vízbe. A férfi állítólag felállt a gumicsónakban, mert meg akarta fogni egy fa ágát, emiatt borultak bele a folyóba. 

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

A parton lévők próbáltak segíteni

A parton sátorozó fiatalok közül sokan próbáltak segíteni rajtuk, előlánccal pásztázták végig a területet, és egy hajós is a segítségükre sietett, de csak a férfit tudták kimenteni.

Másnap találták meg a lányt

A lányt órákon át keresték, halradarral is próbálkoztak, de hiába. Végül a búvárok találták meg a fiatal holttestét vasárnap délelőtt.

Vácnál estek  a Dunába

Tavaly novemberben Dunába esett két férfi Vácnál. A férfiak egy nem túl jó állapotú csónakban ültek, amely váratlanul felborult.

Az egyik férfi kimenekült

Az egyik férfi ki tudott úszni, a másik viszont elmerült. A váci dunai szakaszán a váci hivatásos, a Duna másik oldalán pedig a szentendrei hivatásos, leányfalui önkéntes tűzoltók kezdték meg csónakok segítségével az eltűnt ember keresését.

Egy kajakos mentette ki az egyik férfit

„Nagyjából egy kilométerre lehettem a parton, amikor a baleset történt, így esélyem sem volt odamenni segíteni. Nagyon gyorsan elmerültek, de egy kajakos még időben érkezett és sikeresen kimentett az egyiküket. A 61 éves csónaktulajdonost elsodorta a folyó, a rendőrök csak jóval később tudták kihúzni a vízből” – mondta a tragédia utánTolnay Zoltán szemtanú, aki éppen a váci kompon teljesített szolgálatot.

Kiemelt kép: Homoksziget Gödnél – Forrás: MTI/Mohai Balázs