Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta május 28-án, 81 éves korában, hosszú betegség után meghalt Haumann Péter. Most az is kiderült, hol helyezik végső nyugalomra a színészlegendát.

Paloznakon élt

Mint ismert Haumann Péter hosszú ideje visszavonultan élt Paloznaki birtokán a feleségével, Ágnessel. Trokán Péter, pár utcányira vett egy nyaralót Haumann Péterétől, aki a legenda halálát követően azt mondta: „Hatalmas most itt, Paloznakon a csönd. Péter feleségével váltottunk pár üzenetet, nem is tudom elmondani, mennyire megtört a halálhíre. Nem is tudok most mit mondani. Felfoghatatlan a fájdalom” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben bíztak a paloznakiak

Bár a palóznakiak bíztak abban, hogy a művészt a településen helyezik végső nyugalomra, mostanra kiderült, a család másként döntött. Egy helybéli korábban azt mondta: „Jó lenne, ha a Pétert itt helyeznék örök nyugalomra, hiszen nagyon szeretett itt élni” valamint így fogalmazott: „Itt még az örök nyughelyek is balatoni panorámásak. Aki úgy szerette a tavat, ahogy Péter, az megérdemelné, hogy az idők végezetéig gyönyörködjön benne”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nem a Balatonon temetik

A család e tekintetben viszont másként döntött, ugyanis nemrégiben bejelentették, hogy a Farkasréti temetőben vesznek tőle végső búcsút. A Magyar Művészeti Akadémia tolmácsolta a döntés részleteit, melyben azt írják, a színművész búcsúztatására június 18-án, pénteken, 14.30-kor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában, Haumann Pétert a katolikus egyház szertartása szerint temetik majd el.

Saját halottjuk

A közleményben azt is írják, hogy Haumann Pétert a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia és a Fővárosi Önkormányzat a saját halottjának tekinti.

Kapcsolódó:

Nincs előttem senki, hanem csak nagy távolság, amíg ellátok, Haumann Péter utolsó interjúinak egyike

Betegségéről szinte soha nem beszélt

Haumann Péter méltósággal viselte a betegséget, amelyről szinte sosem beszélt. Kollégái sem tudták, hogy milyen nagy a baj, még akkor sem, mikor tavaly bejelentette visszavonulását. 

Unokái adták a legnagyobb örömet

A színésznek élete végén unokái adták a legnagyobb örömet, amikor csak lehetett velük töltötte az idejét, hiszen sejthette, hogy minden pillanatot meg kell ragadnia.  

Utolsó előadás

A színész egyébként tavaly szeptemberben lépett utoljára színpadra, a Macskák jubileumi, 1500. előadásán. Akkor még úgy tűnt, hogy jó egészségnek örvend. Lehoczky Zsuzsa szerint nyoma sem volt annak, hogy ekkora a baj. Kapcsolódó: “Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségből, és sokkal jobban van” – sírva emlékezett Haumann Péterre Lehotczky Zsuzsa, kevesen tudták, hogy újra beteg lett a színész

Visszajött a betegség

“Tudtam, hogy beteg, sokat beszéltünk róla. Majd jött a jó hír, hogy tünetmentes. Azt mondta, hogy kigyógyították a betegségből, és sokkal jobban van. Hihetetlenül örültem ennek. Aztán… ez a gonosz betegség visszajött. Isten nyugosztalja a barátomat, aki egy kimagaslóan jó színész volt, egy igazi tehetség, és egy jó ember” – mesélte a legenda halála után színésznő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Címlapfotó: MTI/Haumann Péter családja által közzétett kép.