Megtámadtak egy rendőrt Budapesten a KÖKI terminál buszpályaudvarán. A 24 éves férfi megpróbálta elvenni a rendőr fegyverét. Az utolsó pillanatban rohantak segíteni a rendőr társai, hogy a földre nyomják a támadót. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Nem zavarta a járókelőket az akció

Pillanatok alatt történt minden, de a rendőrök is résen voltak, azonnal négy fiatal egyenruhás nyomta a földre a férfit. A videón az is látszik, hogy a pályaudvaron közben zajlik az élet, járókelők jönnek-mennek az akciótól pár méterre – írja a Kékvillogó.hu országos hírportál.

Lapított, majd támadt

Lássuk, mi is történt pontosan! A fiatal férfi október 2-án 15 óra körül a KÖKI terminál buszpályaudvarán a rendőrségi jármű takarásában megközelítette a Készenléti Rendőrség állományába tartozó rendőröket.

A rendőr mögé lépett

Ezt követően az elkövető a neki háttal álló egyik rendőr mögé lépett, és ráfogott az őrmester nadrágszíjára erősített tokban lévő szolgálati lőfegyver markolatrészére, és azt megpróbálta elvenni.

A fegyvert akarta elvenni

A rendőr a mozdulatot észlelve megakadályozta, hogy a férfi elvegye tőle a fegyvert annak ellenére, hogy az elkövető azt több alkalommal is megpróbálta kirántani a tokjából. A helyszínen tartózkodó négy rendőr azonnal a kollégájuk segítségére sietett és a férfit megbilincselték.

A lőszereket is akarta

A 24 éves férfi célja a szolgálati lőfegyver és az abban lévő 14 darab lőszer megszerzésével az volt, hogy azzal a szolgálati gépkocsinál várakozó rendőröket megölje.

Tagadta, hogy öli akart volna

A nyomozó főügyészség készenlétes ügyésze elrendelte az elkövető őrizetét, emberölés előkészületének bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki védőjével együtt panasszal élt a gyanúsítás ellen. A gyanúsított elismerte, hogy meg akarta szerezni a rendőr fegyverét, azt azonban tagadta, hogy meg akarta volna ölni őket.

Azonnal letartóztatták

A Központi Nyomozó Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság 2020. október 5-én elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről szóló végzést az eljárás valamennyi szereplője tudomásul vette.

Akár 6 évet is kaphat

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Nézd meg a videót!

Kiemelt kép: részlet a videóból