A Lidl már nemcsak élelmiszerrel és egyéb kisebb fogyasztási cikkekkel, hanem autókkal is foglalkozik Németországban.

A Lidl beszállt az autólízing-piacra, a boltokból mostantól kis városi autókat vezethetnek haza a német magánügyfelek. A lízingeléshez nem kell mást tenni, mint felkeresni a dedikált weboldalt, ott pedig kiválasztani a kívánt autót és a leginkább szimpatikus opciókat. A megrendelés 100 százalékosan papírmentes, és teljesen digitális – írja a Hvg.hu.

Ha a Lidl németországi tesztje jól sikerül egész biztosan más országokra is kiterjesztik a szolgáltatást, így könnyen előfordulhat, hogy hamarosan Budapest környékén is lehet majd autót kapni a Lidl-ben.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Autóból amúgy nincs túl nagy kínálat, egyenlőre csak Fiat 500-ast lehet választani, négy különböző színben. A klímával, multifunkciós bőrkormánnyal, Bluetooth rádióval, hátsó parkolóradarral felszerelt kisautó 24, 36, illetve 48 hónapra lízingelhető, 10-15 ezer kilométeres éves futásteljesítmény mellett.

Az első körben Berlinben, Erfurtban és Halléban elérhető autókra opcionális biztosítást, illetve téligumit is lehet kérni. A 69 lóerős benzinmotorral szerelt Fiat 500 48 hónapos futamidő, illetve 10 ezer kilométeres futásteljesítmény esetén már havi 89 euró (28 ezer forint) ellenében használatba vehető.

A berlini Vehiculum startuppal közösen működtetett szolgáltatás keretein belül idén áprilisig első körben ezer autót kívánnak lízingbe bocsátani. Németországban egyébként autókat is árul a Lidl, még pedig a vállalat alig használt céges autóit vehetik meg a vásárlók kedvezményes áron – írja a gazdasági lap.

Kiemelt kép: BPK-illusztráció