Megkezdődött a Formula 1-es Magyar Nagydíj versenyhétvégéje, amelynek helyszínén és környékén már folyamatos a fokozott rendőri jelenlét – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a rendőrség honlapján, ahol tanácsokat fogalmaztak meg a közlekedők számára.

Hatalmas az érdeklődés

Azt írták, a sportrendezvényre nagyszámú érdeklődő érkezése várható a következő napokban. Ezért azoknak, akik gépjárművel érkeznek, de nem a versenypályára tartanak, azt tanácsolják, hogy a hosszabb várakozás elkerülése érdekében a versenyhétvége alatt az M3-as autópálya irányából Mogyoródra lehetőség szerint az autópályáról Szada felé hajtsanak le. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rendőrök segítik a közlekedőket a Hungaroring közelében:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A főbejárat közelében

Azoknak a nézőknek, akiknek nem a versenypálya főbejárata közelében lévő helyre szól a jegyük, a rendőrség azt javasolja, hogy a Hungaroringet a 3-as számú főút használatával, Kerepes és Szilasliget irányából közelítsék meg. Az M0 autóút irányából érkező autósoknak útvonalként az M31-es autópályát, majd a 3-as főutat vagy az M3-as autópályát javasolják.  

Eligazítják az érkezőket:

Ez kéri a rendőrség

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy akik a következő napokon a verseny helyszínére indulnak, tájékozódjanak az aktuális közlekedési helyzetről, és a versenypálya környékén lévő parkolók felé vezető utakon vegyék figyelembe a rendőrök jelzéseit, illetve a kihelyezett táblák útmutatásait – olvasható a police.hu-n.

Annak is segítenek, aki nem a versenypályára tart:

Rengeteg a rendőr a helyszínen

Szabóné Berki Bianka őrnagy, a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön, a verseny helyszínén tartott sajtótájékoztatón jelentette be egy ideiglenes „rendőrtábor” kialakítását. Közölte, hogy a verseny biztonságos lebonyolítását mintegy 1200 rendőrrel biztosítják; munkájukat a Készenléti Rendőrség, valamint Bács-Kiskun, Heves és Nógrád vármegyei rendőrök segítik, de szorosan együttműködnek a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal és külföldi kollégáikkal is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu