Ha eljutottál odáig, hogy váltani akarsz és gondolkodsz az értékesítői szakmán, miért ne legyen ez pont az ingatlanokkal kapcsolatos? A piac nagy és folyamatosan bővül. Évente több tízezer lakás, családi ház, telek cserél gazdát, folyamatosan épülnek új lakások, családi házak melyek új tulajdonosra várnak.

Egy otthon a család egyik legnagyobb értéke, melyet hosszú évek munkájával tud megszerezni. Ráadásul egy család életében átlagosan kétszer költözik, így óriási segítséget jelent számukra egy hozzáértő értékesítő támogatása.  Most néhány tippel segítünk neked a döntésedben, hogy tudd, mire számíts, és hogy lehetsz sikeres ebben a szakmában.

Az „Openhouse” név mára ismertté vált az ingatlan szakmában, hiszen értékesítőik országszerte több mint 15 éve foglalkoznak ingatlanközvetítéssel. Megkérdeztük hát sikeres, tapasztalt munkatársaikat, ők mit tanácsolnak neked.

Kezdjük egy tévhit cáfolatával: Sokan azt gondolják, hogy azonnal tudják, hogy kell eladni, vagy a vevőnek megfelelő lakást, házat keresni és ez által gyorsan, kis munkával sok pénzhez jutnak. Ez bizony nem így van.

Először is fontos tudnod, hogy meg kell szerezned az alapokat. Ahhoz, hogy jól végezd a munkádat, meg kell tanulnod a szakma fortélyait, mint például: az ingatlan felmérést és értékének meghatározását, a műszaki és jogi ismereteket, a marketinget, fotózást, alaprajz készítését, a telefonálás művészetét, és nem utolsósorban a hatásos kommunikációt.

Nem kell megijedned, nem vagy egyedül!

Az Openhouse-nál a kezdeti lépéseid mentorok segítik, akik a gyakorlatban mutatják meg, mit és hogyan csinálj. A gyakorlat mellé szükséged van egy iskolai végzettségre is, ez ma az OKJ tanúsítvány. Tudtad, hogy már csak december 31-ig van lehetőséged arra, hogy ebben a formában szerezd meg ezt a végzettséget?

Ha érdekel az ingatlanértékesítői szakma, ne halaszd el az alkalmat, és jelentkezz bármely OKJ-s ingatlanközvetítői tanfolyamra, mert 2021-től már csak normál iskolai képzés keretében fogod tudni ezt a szakmát megtanulni. Miért várnál tehát tovább?

Az Openhouse-nál a választáshoz támogatást is adnak. Minden kollégánknak kedvezményes díjat biztosítanak az OKJ képzéssel foglalkozó partnereik.

Ha közben önállóan elvégezted már az OKJ-s tanfolyamot, és szeretnéd végre ingatlanosként kipróbálni magad az Openhouse folyamatosan bővülő csapatában, keresd őket az interneten: www.oh.hu/karrier oldalon.

Miért érdemes ingatlanközvetítőnek lenni és elvégezni az OKJ tanfolyamot?

Azon túl, hogy új dolgokat tanulsz, amiket a mindennapi életedben is jól felhasználhatsz (pl. kommunikáció, emberismeret), van még legalább 5 dolog, amiért sokan szeretik ezt a szakmát és szívesen dolgoznak az Openhouse keretein belül:

  • Rendkívül változatos – mert folyamatosan új emberekkel és új ingatlanokkal találkozol.
  • Nincs kötött munkaidő – mert ingatlanközvetítőként vállalkozó vagy és így saját magad osztod be az idődet.
  • Az Openhouse-nál nem vagy egyedül – mert náluk az értékesítők egymást segítik, csapatban dolgoznak, s a márka ismertsége erősíti az értékesítőik ismertségét.
  • A sikered mindig az ügyfeleid sikere is – mert olyan dolgot adsz el, ami egész családok életét befolyásolja és boldogságot hozhatsz az életükbe.
  • És bizony, anyagilag sem jársz rosszul – mert ingatlanközvetítőként átlag feletti jövedelemre is szert tehetsz.

Tanulható-e, és hol a kihívások kezelése?

Mint mindenhol, ebben a szakmában is előfordul nehéz pillanat, amivel tevékenységed során szembesülhetsz. A szakmával összefüggő témákat, mint pl az értékmeghatározás, ingatlan felmérés, telefonálás, időbeosztás tervezése, stb –  részben már az OKJ képzés során megtanulod.

Ezen túl a mentorok mellett nemcsak a szakmai ismeretekkel vértezed fel magad, hanem a gyakorlati példákon keresztül is megmutatják neked, mit csinálj és mire, hogyan reagálj. Ha pedig a tanultakat kitartással, figyelmességgel, pozitív hozzáállással és megfelelő kommunikációval ötvözöd, biztos lesz a siker.

Mikor leszel jó, sikeres ingatlanos?

A jó ingatlanos ért a szakmájához, kitartó, becsületes, megbízható, pontos, kíváló kapcsolatteremtő és ápolja kapcsolatait, szeret és tud csapatban dolgozni, pozitív és energikus.

Ha vágyaidra ismertél, és megerősödtél abban, hogy te is szeretnél ingatlanközvetítő lenni, ragadd meg az alkalmat, jelentkezz a december végéig még elérhető OKJ-s Ingatlanközvetítői tanfolyamra.

Már elvégezted a tanfolyamot, és csapatot keresel? Megerősítést kaptál abban, amit eddig is vallottál és szeretsz csapatban dolgozni? Te is tagja lehetsz az Openhouse országos hálózatának. Jelentkezz most! Ne halaszd el a lehetőséget, a sikeressé válás a Te kezedben van! www.oh.hu

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!