A főpolgármester arra kérte a budapestieket, hogy a trianoni békediktátum aláírásának 100 évfordulóján 16:30-kor, a szerződés aláírásának órájában egy percre álljon meg a közlekedés a fővárosban. Itt a videó arról, hogy leállt-e a főváros.

A Városháza által kiadott videón látszik, hogy a BKK járművei, a villamosok, buszok valóban megálltak fél ötkor, azonban az autósok közül csak azok, akik abban a pillanatban éppen egy piros lámpa miatt amúgy is álltak.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon is megírtuk a főpolgármesternek ez volt az első olyan megmozdulása, amely még Orbán Viktor tetszését is elnyerte.

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről” – így reagált újságírói kérdésre Orbán Viktor a múlt héten csütörtökön a parlamenti ünnepi ülés után.

Orbán Viktor erre úgy reagált: június 4-én ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa. Szerinte a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának az az üzenete, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk.

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely azt is elrendelte, hogy a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján a Lánchíd a nemzeti színekkel legyen kivilágítva. Június 4-én este, a közvilágítással egy időben indul a díszkivilágítás a Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. kivitelezésében.

Trianon 100

Június 4-én 1 percre megállt a tömegközlekedés Budapesten, így emlékezve Trianon századik évfordulójára. Közösségteremtő emlékezésre hívtam a budapestieket. #Trianon100 #Budapest #Magyarország

Gepostet von Karácsony Gergely am Freitag, 5. Juni 2020

Kiemelt kép: részlet a videóból