Ahogy azt az elsők között megírtuk, kigyulladt a visegrádi Hotel Silvanus 5 csillagos luxusszálloda. Az épületben pihenő 230 vendéget kimenekítették, senki sem sérült meg. A hotel igazgatója anyit mondott a döbbenetes szombati eseményekről, hogy borzasztó órákon vagyunk túl. Itt vannak a leégett szállodáról készült fotók.

230 vendéget menekítettek ki

Szombat délelőtt tűz ütött ki a visegrádi a Silvanus Hotelben. Kora délutánra a tüzet sikerült megfékezni, személyi sérülés nem történt: mind a 230 hotelben tartózkodó ember épségben kijutott az épületből. „Borzasztó órákon vagyunk túl! Hálát adunk, hogy személyi sérülés nem történt. Köszönjük a kitartó és fáradhatatlan munkát a tűzoltóságnak és minden egységnek (katasztrófavédelem, mentők, rendőrség, önkéntesek) egyaránt, továbbá a helyi vendéglátók és szállodák önzetlen és feltétel nélküli segítségét!” – írta a hotel vezetősége a Facebookon.

Az egész Dunakanyarból látszott

A lángok olyan magasra csaptak, hogy azokat a folyó túlpartjáról is látni lehetett. A szállodához vezető utakatteljesen lezárták, három mentőhelikopter és számos mentőautó érkezett a helyszínre. Az oltást nehezítette, hogy a hegytetőn álló szállodánál nagy volt a szél, vagyis a lángok egyre nagyobbak és nagyobbak lettek. Úgy tudni valamilyen elektromos hiba okozhatta a tüzet. Ha kíváncsi vagy a lángoló épületről készült videókra, akkor kattints ide!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lángokban áll a szálloda

Oltják az épületet

Ennyi maradt az egyik negyedik emeleti szobából

Láthatóan nem lesz könnyű az újjáépítés

Borzasztó, hogy mi maradt a folyósóból

Képek forrása: A hotel Facebook-oldala és Katasztrófavédelem