Ittasan vezetett Détári Lajos. Budapest határában, az egyik agglomerációs településhez közel kapták el a rendőrök a sztárfocistát hétfő este.

Ittas gépjármű vezetésen érték hétfőn este Détári Lajost. Vecsési otthonához közel, az Üllői út budapesti bevezető szakaszán ellenőrizték a rendőrök-írja a Ripost

Détári Lajos hatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar labdarúgó, edző. Détári a Honvéd saját nevelésű játékosa, aki egyike a magyar labdarúgás utolsó klasszisainak. Játékosként megfordult négy országban és profi sportpályafutásának egyik jelentős állomáshelye a Frankfurt volt. 1999-ben Dunakeszin is játszott.

Edzőként eddig a legjelentősebb sikerét Szombathelyen érte el, ahol a Haladással az élvonalba jutott.

Nem Détári Lajos az egyetlen magyar élsportoló, akit ittasan ült volán mögé. Az olimpiai bronzérmes és világbajnok öttusázót, Marosi Ádámot 2007-ben is hasonló okok miatt állították elő.

Egy évvel később, szintén alkoholos állapotban vezetett Balatonlellén a 148-szoros magyar válogatott átlövőt, Tomori Zsuzsanna. A kézist az igazoltatást végző rendőrök megszondáztatták, ekkor pozitív eredményt produkált.

Verrasztó Dávidot is lebukott a rendőrök előtt.  Ő is tavaly ült volán mögé úgy, hogy alkoholt fogyasztott. A kétszeres világbajnoki ezüstérmes úszótól jogosítványát is bevonták.

Kiemelt kép: MTI