Rengeteg baleset történt kedd reggel Budapesten és környékén. Egymás után csúsztak árokba az autók a síkos utakról, sok helyre késve érkezett a sószórás. Közben három durva videót osztottak meg arról, milyen az, amikor a szél majdnem lefúj a Balatonnál, az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhídról egy járművet. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Csúszós utak a budai oldalon

Budapest környékén több olyan forgalmas útszakasz is van, ahová a reggeli csúcsforgalom kezdetéig nem érkeztek meg a sószóró gépek. Főleg a budai oldal alsóbbrendő, mégis forgalmas útjain alakult ki káosz, több autós komoly bajba került. Tahitótfaluban és Szentendrén nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy a hegyről levezető utak, utcák síkosak, csúszosak, több helyen keresztbe fordult autók akadályozzák a közlekedést. Hasonló a helyzet a Budai-hegységen átvezető Telki-Budakeszi közötti úton, vagy a Pátyot Budakeszivel összekötő úton is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokan elkéstek

A kiemelt képünkön látható fotó a Telki-Budakeszi közötti úton készült – köszönjük olvasónk felvételét. Úgy tudjuk jelentős torlódás alakult ki ezen a szakaszon és az általában 10 perces Telki-Budakeszi közötti távolság 30 percesre nyúlt, vagyis sokan elkéstek az iskolából, munkahelyről. Hasonló fotót kaptunk a Zsámbéki-medence peremén található Páty-Telki útról, ahol a jegesedés miatt több jármű nem tudott felkapaszkodni a hegyoldalra, a szemközti sávban pedig lépésben tudtak haladt a járművek, mert a síkos úton többen oldalra csúsztak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Korcsolyázó autók Páty és Telki között

Olvasói fotó

3 km-es torlódás

Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya irányába, a 6-os főúti csomópontnál a rézsűt javítják. A 13-as km-nél két sávra szűkül az útpálya. Lassulásra, kisebb torlódásra számítsanak. Kicsivel távolabb, a 24-es km-nél lévő Baja/Dunaharaszti csomópont után a 27-es km-nél sávzárás van. A torlódás 2-3 km-es.

Szalagkorlátnak ütközött autók

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya irányába egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A 12-es km-nél a leállósávon vesztegel a sérült jármű. A 4-es főúton, Monor térségében egy műszaki hibás jármű foglalja el a fél útpályát a 37-es km-nél. A 6-os főúton Százhalombatta térségében összeütközött két személyautó. A 10-es főúton, Piliscsaba térségében is összeütközött egy teherautó és két személyautó.

Csőtörés a 11-esen

A 11-es főúton, Szentendre és Leányfalu közötti szakaszán, csőtörés miatt a fél útpályát lezárták a Boldogtanyai út és a Vadrózsa utca között, a 25-ös km-nél. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa irányítja. A reggeli csúcsforgalomban jelentősen feltorlódtak a járművek. Tahitótfalutól kell több km hosszan araszolgatni a Budapest felé vezető oldalon!

Sokkoló videók

Közben a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt., vagyis az MKIF sokkoló videókat osztott meg a Facebook-oldalán. A felvételek a napokban történtek. Az első esetben óriási sebességgel hajt neki egy villanyoszlopnak egy autós. A MKIF közösségi oldala szerint a sofőr feltehetőleg ittas állapotban lehetett, s nagy szerencséje, hogy a hatalmas ütközés ellenére megúszta a balesetet.

Becsapódó Mercedes

A második felvételen egy ennél is nagyobb becsapódást láthatunk: egy Mercedes átsodródik egy másik sávba, majd nekimegy egy ott közlekedő kamion oldalának. A találkozáskor a Mercedes Matchboxként csapódik át az út másik oldalára, a tetejére borul, majd a szalagkorlátnak csapódik.

Majdnem lezuhant a völgyhídról

A harmadik eset pedig a Balatonnál, az M7 autópályán, a Kőröshegyi völgyhídnál történt egy nappal ezelőtt. A sofőr vélhetően túl nagy sebességgel hajtott a magas rakománnyal, miközben nem számolt a hídon tapasztalható erős oldalszéllel, így a rakománya leborult, amelynek következtében a kisbusz is megpördült, ami a trélert húzta. Szerencsére nem zuhant le a majdnem 100 méter mélységbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt vannak a videók

Kiemelt kép: Baleset Telki és Budakeszi között – olvasói fotó