Egy pár ezer Ft-os mosógép alkatrész gyakran egy jóval nagyobb kiadástól menthet meg bennünket. Elég kellemetlen, hogyha váratlanul elromlik és még az adott helyiséget is teljesen elárasztja, nem beszélve arról, amikor a lenti szomszéd is kap belőle. Pedig egy idő után ezek a berendezések is elfáradnak, viszont sok esetben van megoldás mosógép alkatrész csere formájában.

Egy minőségi modell élettartama megközelítőleg 10 év, amennyiben megfelelően használjuk. De az sem ritka, hogy 4-5 évnél nem hajlandóak tovább működni és elkezdenek jelentkezni a különféle hibák. A mi dolgunk eldönteni a sorsát. Új mosógépet veszünk, vagy megjavítjuk a régit. Hogyha érzünk magunkban elég potenciált, akkor érdemes lehet belevágni a javításba, mivel manapság a legtöbb mosógép egyszerűen és olcsón beszerezhető, ráadásul a szakember munkájáért sem kell fizetni. Ezért akár egy néhány ezer Ft-os kiadást követően évekkel meghosszabbíthatjuk a berendezés élettartamát. Főként a munkálatok műszaki részére érdemes odafigyelni, de minden további nélkül, a mosógép esztétikai felújítása is lehetséges.

Mosógép alkatrész ellenőrzés lépésről lépésre

Bizonyos hibák egyértelműen utalnak arra, hogy melyik mosógép alkatrész okozza a gondot. De azért nem árt tüzetesen átvizsgálni az egész berendezést, mert lehetnek olyan rejtett problémák, amiknél csak idő kérdése, hogy mikor fognak jelentkezni. A fő problémát javarészt a lengéscsillapítók, a szivattyú, a csapágyazás, a tömítések és nem utolsó sorban az ékszíj rossz állapota szokta okozni. Manapság már sok egészen jó minőségű utángyártott mosógép alkatrész is beszerezhető internetes rendelés útján.

Nem árt ellenőrizni a dob belső állapotát, mert a túl sok karcolás vagy egy esetleges repedés miatt érdemes lehet cserélni. A rossz állapotú dob rongálja a ruhák anyagát. Van sok olyan mosógép alkatrész is, amiknek elegendő csupán a megtisztítása a megfelelő üzemelés érdekében. Ilyen pl. a szintszabályozó, a mágnesszelep, a főkapcsoló. Ha a tisztítás nem segít, akkor mindenképp cserére lesz szükség.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!