Közel 100 ezer lehet a szerződésváltások száma az idei év végén. Az átlagdíj emelkedni fog, körülbelül 10%-kal.

Hamarosan minden biztosítónak ki kell hirdetnie a tarifákat

Megkezdődött az év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányidőszak. A biztosító társaságoknak idén legkésőbb november 2-áig kell kihirdetnie a tarifáikat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A cél az átláthatóság

Az ügyfeleknek lehetősége nyílik arra, hogy összehasonlítsák, melyik szolgáltató kínál számukra kedvezőbb lehetőséget a piacon.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ez az aktuális biztosítóra vonatkozó határidő

Annak a biztosítónak, amellyel egy adott ügyfél szerződésben áll, november 11-ig kell kiküldeni postán vagy e-mailben azt, hogy milyen díjat ajánlanak.

Nőttek a kárkifizetések

A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) elnöke, Papp Lajos elmondása szerint a kárkifizetések 20%-kal növekedtek.

Ennyi lehet az éves átlagdíj

Az újonnan megkötött év végi évfordulós szerződések éves átlagdíja személyautók tekintetében körülbelül 32-33 ezer forint lesz.

Ennyien válthatnak biztosítót

A korábbi évek tapasztalatai alapján várhatóan mintegy 10%-ra tehető azok száma, akik úgy döntenek, hogy biztosítót váltanak. Ez mintegy 100 ezer lecserélt szerződést jelenthet majd.

Az év végi átlagdíj alacsonyabb

Míg más időszakban az átlagdíj 48-49 ezer forint, az év végi átlagdíj ettől jócskán elmarad. Ez elsősorban annak tudható be, hogy az év végi kampány főként a 10 évnél idősebb, jellemzően 2010 előtt vásárolt járművek biztosítására vonatkozik. Ezek közül sok B10 bónuszfokozattal rendelkezik, ami a legkedvezőbbnek számít.

Eddig lehet új biztosítót választani

Mindössze néhány hete maradt azoknak, akik szeretnének biztosítót váltani. Az új biztosítót december 31-éig kell megnevezni.

Hasznos tanács

FBAMSZ gépjárműszekciójának elnöke úgy véli, hogy az új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés megkötését praktikus akkor intézni, amikor megtörténik az érvényben lévő szerződés felmondása.

Ez változott 2010 óta

2010. január 1-jét megelőzően minden autós január elsejei évfordulóval tudott kötelező biztosítást kötni. Akkor változás történt, és már a megvásárlás napja számít évfordulónak, ekkor lehet biztosítást váltani. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay