A cégek esetében kötelezően elvárt a cégjegyzékben szereplő címen kifüggeszteni, feltüntetni, hogy pontosan hol érhető el az adott vállalkozás. Bár arra vonatkozóan nincs kötelezően előírt szabály, hogy ezt milyen módon is kell megtenni, de minden esetben jó, ha valamilyen formás arculatban jelenik meg a névtáblákon is az adott cég neve. 

Ne csak a vállalkozások, a magánszemélyek esetében is jó használni a névtáblát

Az új irodába, lakásba költözés esetén sokak első lépésként az új, nevet megjelenítő tábla felszerelését teszik meg. Akik nem ilyen felkészültek, azokat akár a lakásavató keretein belül a barátok is megajándékozhatják egy ilyen egyedileg elkészített név- vagy cégtáblával.

Míg a cégek esetében inkább egy komolyabb arculatra törekszik az ember, a magánemberek esetében akár egy egyedi figura vagy jópofa grafika is megjelenhet a gravírozott táblán, amit jó a gyártóval egyedileg egyeztetni. Ha te is jó ötletnek tartod, hogy ismerősödet egy ilyen kedves ajándékkal lepd meg, vagy esetleg neked van szükséged egy ilyen táblára, akkor érdemes ellátogatnod a GravírKirály oldalára a gravírozott névtábla beszerzése miatt.

Mire érdemes figyelni a névtábla elkészítésekor?

A táblák elkészíttetése során nagyon fontos, hogy a szükséges adat pontosan kerüljön feltüntetésre, ezért erre a gyártóval való egyeztetés során kiemelten figyeljünk. A legtöbb esetben lehetőség van a tábla arculati tervét előzetesen bekérni, ez alapján mindenképpen nézzünk rá, hogy a megrendelt termék egyezik-e az előzetes elképzeléseinkkel.

Kiemelten fontos, hogy a cég vagy név úgy jelenjen majd meg az ajtóra vagy postaládára helyezhető táblán, hogy az egyszerűen olvasható legyen. A tervezés során kerüljük az apró betűket vagy mintákat, és lehetőleg ne válasszunk bonyolult betűtípust. 

Érdemes arra is figyelni, hogy a megrendelt tábla jól menjen a környezetéhez: színben és anyagában lehetőleg ne térjen el nagyon attól az alaptól, amire fel fogjuk szerelni, de az is fontos, hogy ne olvadjon bele a háttérbe, hanem egyértelműen kivehető legyen a rajta lévő írás és minta.

Gondoljuk át, mit szeretnénk ezen a táblán közölni, amennyiben lehetséges, felesleges információkat ne jelenítsünk meg, hanem csak a tényleg szükséges információkat. 

Hova lehet felhelyezni a névtáblát?

Az egyedileg név szerint készített táblákat a bejárati ajtók, lépcsőházi lakások ajtajára, postaládára vagy akár bútorok sorszámozására szokták leginkább használni, de előfordul, hogy serlegre, éremre vagy akár sírkőre is ilyen táblát helyeznek.

Az elkészült gravírozott jelzés rögzítése nem bonyolult, így tényleg a legtöbb esetben jó választás lehet a gravírozott tábla. Attól függően, hogy milyen felszínre kerül a tábla, lehet használni kétoldalú ragasztót, de akár a felfúrás is megoldás lehet.

Aki ez utóbbit választja, annak célszerű a gyártóval ezt a szándékát is egyeztetni, hogy a tábla gyártása során teljeskörűen figyelembe tudja venni a készítő az egyedi igényeket.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!