Orbán Viktor miniszterelnök húsvétvasárnap hajnalban meglátogatta a Hungaropharma 10. kerületi telephelyét, ahonnan a vakcinaszállítmányok indulnak az oltópontokra. A raktárlátogatása során elmondta, hogy az oltások kapcsán kevés szó esik a rakodómunkásokról, pedig nélkülük nem is kezdődhet meg az oltás.

Megnézte a raktárat

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel meglátogatta a Hungaropharma 10. kerületi telephelyét. Ez a raktár azért is olyan fontos most, mert innen indulnak a vakcinaszállítmányok az oltópontokra – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Innen indulnak a szállítmányok

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Fontos munkát végeznek

Látogatása során a miniszterelnök elmondta, hogy az oltásokkal kapcsolatosan a legtöbben az egészségügyi dolgozókra, ápolónőkre és orvosokra gondolnak, pedig a járvány elleni védekezésben ugyanúgy kiveszik a részüket a rakodómunkások is.

Nélkülük nem lenne oltás

Orbán szerint ugyanúgy kellene gondolnunk a raktárosokra, pilótákra, sofőrökre, anyagkiadókra is, mivel az ő munkájuk nélkül nem kezdődhet meg az oltás.

Folyamatosan dolgoznak

“Ezt a munkát minden hajnalban elvégzik. Ma is így van, és jó esélyünk van arra, hogy ha holnap és holnapután is rendben mennek a dolgok, akkor a húsvét utáni első-második napon meglesz a 2,5 milliomodik beoltott” – mondta Orbán Viktor.

Szombaton is bejelentkezett

Orbán Viktor szombat reggel az oltási terv végrehajtásáról egyeztetett a Belügyminisztérium ügyeleti központjában, ahol elmondta, hogy a vírus sajnos nagyszombaton is terjed. Felhívta mindenki figyelmét, hogy a koronavírus ellen húsvétkor is védekezni kell.

Kell az oltás

A miniszterelnök szombaton is hangsúlyozta, hogy minden oltás életet menthet. Mint mondta, hálás a háziorvosoknak és az oltópontokon dolgozó egészségügyiseknek, akik még a húsvét ünnepén is fáradhatatlanul dolgoznak.

Aki tud, menjen el az oltásra

Ezen kívül Orbán arra kérte azokat, akiket az ünnepekkor hívtak be az oltásra, hogy feltétlenül menjenek el a vakcinájukért. Kiemelte, hogy szombaton már 2.235.731-nél tartott a beoltottak száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Így zajlott a raktárlátogatása

Kiemelt kép: Részlet a videóból