Az előzetes várakozásoknak megfelelően a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára is csökken szerdától.

Jelentős csökkenés

A benzin bruttó 12 forinttal, a dízel pedig bruttó 10 forinttal kerül majd kevesebbe a benzinkutaknak, így a benzin esetében 646 forintos, a gázolaj esetében pedig 710 forintos literenkénti átlagárral lehet majd számolni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eddigi legalacsonyabb ár lesz

Ez eddig a legalacsonyabb ár lesz januárban, korábban 652-658 forintos átlagára volt a benzinnek, a dízel pedig 720 forint körül volt – írja a Holtankoljak.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ellepték a határ menti kutakat a magyarok

A horvát köztévé beszámolója szerint ugyanakkor a benzinárstop december eleji feloldása óta ellepték a határ menti benzinkutakat a magyar vásárlók. A műsor bemutatta, hogy a drávaszabolcsi határátkelőtől délre található Alsómiholjácon nagy sorok alakultak ki szombaton, és szinte az összes autó Magyarországról érkezett.

Olajoskannát is visznek magukkal

A tapasztalatok alapján a magyarok nemcsak az autójukat tankolják tele, hanem olajoskannákat is visznek magukkal, és azokat is teletöltik. Az egyik, Pécsről érkezett vásárló nyilatkozott is a horvát riportereknek, és azt mondta: a magas magyarországi üzemanyagárak miatt körülbelül 50 eurónak, azaz mintegy 20 000 forintnak megfelelő pénzt spórol meg azzal, hogy Alsómiholjácra jár tankolni.

Komoly megtakarítás

„Minden háromliternyi megvásárolt üzemanyag után majdnem egy eurót tudok megspórolni” – mondta egy másik pécsi lakos ugyanerről, írta meg az Index.

Szlovákiába is átjárnak

Sorra adják egymásnak a töltőfejet a magyar autósok Szlovákiában is. Sokan azt mondják, még a 60 forintos literenkénti árkülönbség is megéri a plusz utat. A Blikk beszámolója szerint nagyjából minden harmadik-negyedik autó magyar rendszámmal gördült be egy kis párkányi benzinkútra.

Kínán múlhat az ár

Az elemző szerint nagyrészt Kínán múlhat, hogy a benzin és dízel ára egekbe szökik-e az év második felében. Ha a világpiaci folyamatok a várakozások szerint alakulnak, a magyar kutakon megjelenhet a 800 forint fölötti literenként árazás mind a benzin, mind a dízel esetén – nyilatkozta Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője a Világgazdaságnak.

Védik a forintot

A kormányzat és a jegybank minden eszközzel védi a forintot attól, hogy a 400-as küszöb fölé menjen az euróval szemben, a dollár-forint árfolyam csúcsán pedig túl vagyunk. Ennek kapcsán jó hír, hogy az amerikai infláció lassul – tette hozzá a szakember.

Az élelmiszer is olcsóbb Horvátországban

A horvát köztévé riportjában az is elhangzott, hogy a magyarok nemcsak üzemanyagot vásárolnak Alsómiholjácon, hanem a szupermarketekben is sok mindent vesznek. Többek között zöldségeket, húst, valamint háztartási termékeket, amelyekhez sokkal olcsóbban jutnak hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció