Nem kell bajlódni a parkolással mostantól a hétvégén: nyugodtan utazhatunk úgy, ahogy azt kedvünk tartja, nem kell körtúrában gondolkodni, sem más megkötésekben.

Könyebben elérhető lesznek a népszerű kirándulóhelyek

A Mátra hegység elérését teszi egyszerűbbé és olcsóbbá a Mátra24 jegy, mellyel a fővárosból vonattal indulva 24 órán át korlátlanul lehet utazni a térségben közlekedő autóbuszokon – olvasható a MÁV vasárnapi tájékoztatásában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Buszra is érvényes

Mint írják, az adott naptári napon, iskolai szünetek idején pedig 24 órán át érvényes turisztikai jegy, mellyel egészen Budapestről indulva vonattal elérhető a Mátraalja, majd onnan autóbusszal tovább utazva a hegység belső, magasabb területei.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt lehet vele utazni

Érvénytartamán belül korlátlan utazást biztosít a térképen jelölt vasútvonalakon és autóbuszviszonylatokon. A MÁV-Start vonalain a Budapest-Keleti–Hatvan–Gyöngyös, valamint a Hatvan–Pásztó–Nagybátony közötti szakaszokon lesz érvényes.

Azt pedig az alábbi térkép mutatja, mely Volánbusz járatokon fogadják el

Akadnak kivételek

Azonban fontos tudni, hogy a Mátra24 Budapest–Gyöngyös, valamint Budapest–Pásztó–Nagybátony között csak a vonatokra érvényes, a Volánbusz járataira nem. Az új jegy hétvégén és ünnepnapokon egész évben elérhető, ebben az időszakban adott napon 0-24 óráig használható utazásra.

Az ár is egészen kedvező lesz

Iskolai szünetek idején (tavaszi, nyári, őszi és téli szünet) mindennap megvásárolható, ekkor az érvényesség a megváltás idejétől számított 24 óra (tehát pl. egy délelőtt 9:00-kor megváltott Mátra24 másnap 8:59-ig érvényes). A normál ár 3900 forint lesz, 26 év alatt pedig 2600 forintot kell érte adni.

Lehet még olcsóbb is

Ha valaki pedig a MÁV-applikációból veszi meg, akkor még jobban jár ugyanis ebből 10 százalék kedvezvény jár. Így a normál ár 3510 Ft, 26 év alattiaknak pedig 2340 Ft-ba kerül a jegy. A Mátra24 értékesítését a MÁV-START végzi.

Itt lehet megvásárolni

Így a vasúti pénztárakban, menetjegyirodákban, jegykiadó automatákból és a MÁV applikációból lehet megvásárolni. A Mátra24 a jegykiadó automatákban a „Helyi közlekedés”, az applikációban pedig a „Térségi, városi jegyek” menüből érhető el.

Több helyre el lehet vele utazni

Az állami vasúttársaság ezt a jegyet ajánlja a fővárosból a Mátrába induló minden kirándulónak, ugyanis nem kell körtúrában gondolkodni, a hegység teljesen más pontjáról is haza lehet utazni, mint ahol a túra kiindulópontja volt; egy napon belül több helyszínt is meg lehet látogatni

Elfelejthetjük a káoszos parkolást

Emellett jól fog jönni a kéktúrázóknak, valamint számos mátrai teljesítménytúra helyszíne elérhető anélkül, hogy az ilyen eseményeken a kaotikus parkolással kellene bajlódni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)