Tarolnak a Jerusalema táncos videók az agglomerációban. A Bethesda Gyermekkórház dolgozói, a budapesti rendőrök és a pilisborosjenői tűzoltók után most Pomázon és Törökbálinton készítettek Jerusalema-videót. Elek Sándor, törökbálinti polgármester sem marad ki a jóból, az iskola udvarán ugra-bugrált a gyerekekkel.

Jó újra együtt lenni

Lázba hozta Pomázt a suli Jerusalema-videója. 10 napja került fel a Facebookra és már mintegy 100 ezren látták a helyi Sashegyi Sándor Általános Iskola alsó tagozata által készített Jerusalema tánckihívás videót. A Sasisok a kihívással azt üzenik mindenkinek, hogy “jó újra együtt lenni a Covid után”.

A tanító néni találta ki

Az iskola egyik tanító nénije kitalálta, majd csatlakozott a teljes alsó tagozat az ötlethez, így közös gyakorlással készültek a gyerekek és tanárok a tánckihívásra. A felkészülés és az előadás is nagy élmény volt a diákok számára, hiszen azt követően, hogy az online tanulás után visszatértek az iskolába, igen hamar egy értékes közösségi megmozdulás részeseivé is válhattak.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Itt a pomázi videó, az indításhoz klikkelj a képre

Táncol a polgármester

Közben Törökbálinton is elkészült egy Jerusalema-videó, itt még a fideszes polgármester, Elek Sándor is részt vett az akcióban. Ő ezt posztolta a Facebookon: “Felemelő érzés egy ilyen közösség vezetőjének lenni! Sokan sokféleképpen, sokféle szemüvegen keresztül látjuk a világot, a történésekre pedig megannyi magyarázatot találunk és vallunk magunkénak. És ez így van rendjén” – írja.

A polgármester így folytatja: „A gondolat szabad, de tudnunk kell egymást elfogadni, a különbségeken felülemelkedni. Közösségként csak így tudunk legyőzni bármit is, amivel szembe kell néznünk.”

Törökbálint ismét összefogott. A sokszínűség ereje összeforrt, megerősödött a szabadság vágyával és az élni akarás erejével, közösséget és igaz összetartást teremtett. Sokszor kérdezik a polgármesterektől, miért csinálják. Hát…, ezért is” – lelkendezik a közösségi oldalán Elek Sándor polgármester.

Ez pedig a törökbálinti videó a polgármesterrel, klikk a képre!

Táncolnak a kórházban is

Április elején írtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon arról, hogy a Bethesda Gyermekkórház munkatársai is csatlakoztak a Jerusalema táncos kihíváshoz, amellyel az volt a céljuk, hogy reményt adjanak nekünk. A közös táncukról készült videót, itt lehet megnézni.

Budapest utcáin a rendőrök is táncoltak

Április végén, Sárkányölő Szent György napján, azaz a Rendőrség napján osztották meg a közönséggel a táncos videójukat a Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai. A zenés-táncos akciójukba beletették a szívüket, lelküket, a videót pedig küldik mindenkinek szeretettel, itt lehet megnézni.

Tűzoltók is táncoltak

A világot letaroló táncos kihíváshoz egyébként csatlakoztak a Pilisborosjenő Weindorf Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai is, akik az idén 135 éves egyesületük fontosságára így hívták fel a figyelmet. A lánglovagok nem titkolt célja persze az emberek felvidítása volt, az ő videójuk itt érhető el.

Világtrend

A Jerusalema tánckihívás tavaly februárban vált népszerűvé, amikor Afrikában, majd világszerte az angolai Fenómenos do Semba csapat bemutatta a koreográfiáját a dél-afrikai zenész, Master KG Jerusalema című számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt az eredeti videó, innét indult a világőrület

Kiemelt kép: Részleti a pomázi iskolások videójából