Egy akkus láncfűrész rendkívül hasznosnak számít a házkörüli munkák során. Ez a kivitel minden előnyt magába foglal, mint amit a hagyományos elektromos modell is képvisel, azzal a plusszal, hogy ennek a használata nem helyhez kötött.

Akkus láncfűrész előnyei otthon

Ha van egy nagy udvarunk, akkor elég nehéz bekábelezni az egészet és a hosszabbítóval bajlódni azért, hogy végre el tudjuk kezdeni a gallyazást. Nem beszélve arról, hogyha a kábel útját számos tereptárgy akadályozza és mindenbe belegabalyodik. Ilyen esetben sokkal előnyösebb egy akkus láncfűrész beszerzése. A karbantartása egyszerű, nem igényel sok időt, csak arra kell figyelnünk, hogy az akku mindig legyen használatra készen, feltöltött állapotban. Ezért nem árt a munka végeztével mindig a töltőbe helyezni az akkumulátort. A tűzifa darabolása és a kerti munkák során rendkívül hatékony eszköznek bizonyul a vezetéknélküli kivitelnek köszönhetően. Érdemes több akkut beszerezni, mert amíg az egyik töltődik, addig dolgozhatunk a másikkal.

Mi a helyzet az akkus láncfűrész teljesítményével?

Kezdetben sokan ódzkodtak az akkus gépek használatától a gyorsan merülő akkuk és az alacsonyabb teljesítmény miatt. A fejlett technológiának és az olyan innovációkat bevezető gyártóknak köszönhetően, mint a Makita, az akkus gépek teljesítmény tekintetében olykor túl is szárnyalják a többi változatot. A működésüket tekintve viszonylag alacsony zajszinten dolgoznak és közben nem kell a káros égésterméket belélegeznünk. Ebből következik, hogy az akkus láncfűrész egy kimondottan környezetbarát eszköz.

Minden szerszámgép esetében fontos a könnyű kezelhetőség, ami ebben az esetben már csak amiatt sem jelent gondot, mivel nem számít egy nehéz eszköznek, ezért intenzív használat mellett sem fárasztja el a használója karját. Könnyű fától-fáig, bokortól-bokorig hordozni, mert sem a súly, sem a kábel nem akadályoz ebben. A teljes mozgásszabadság abban teljesedik ki, hogy akár létrán is dolgozhatunk az akkus láncfűrésszel, mert nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül elvágjuk a tápkábelt, amikor leeresztjük a gépet.

Az akkus láncfűrész valóban drága?

Ha egy professzionális modellt szeretnénk beszerezni, akkor értelemszerűen mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, mint mindig, de ha csak általános használatra keresünk egy hatékony eszközt, akkor már kimondottan kedvező áron válogathatunk a minőségi darabok közül, amik semmivel sem kerülnek többe, mint a más technológiát alkalmazó modellek.

Rendeltetésszerű használat mellett keresve sem lehetne találni jobb megoldást a kerti és a házkörüli munkákhoz, mint az akkus láncfűrész.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!