Időszakos korlátozásokra kell készülni, ahogy a futók elhaladnak. Éppen ezért érdemes tájékozódni, valamint a BKK appját használni az utazáshoz, amely mindig figyelembeveszi az aktuális helyzetet.

Minden másképp jár

Futóversenyt rendeznek április 2-án, vasárnap napközben a Várkert Bazár, a Szent Gellért rakpart és a Szabadság híd környékén, emiatt korlátozásokra kell készülni a térségben. A lezárások miatt a BKK járatai is a megszokottól eltérően közlekednek – közölte a budapesti közlekedésszervező cég. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt lesznek a lezárások

Április 2-án, vasárnap 0:00-tól várhatóan 17:00-ig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát, illetve 0:00 és 16:00 között a Várkert rakpartot, valamint előreláthatólag 7:00 és 14:30 között a Szabadság hidat. A futók elhaladása idején az alábbi útszakaszokat zárják le.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Valamint itt

A budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között, a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között; valamint a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között.

Modósított útvonalon járó villamosok

A tömegközlekedésben is változásokra kell készülni.Hajnaltól 16:00-ig a 19-es és a 41-es villamosok a megszokottól eltérően közlekednek: a 19-es villamos két szakaszon, Kelenföld vasútállomás M és a Döbrentei tér, illetve a Batthyány tér M+H és a Bécsi út / Vörösvári út között.

Kicsit kerül a 41-es villamos

A 41-es villamos a Döbrentei tér és a Margit híd között a Krisztina körút – Széll Kálmán tér – Margit körút útvonalon jár. Napközben lezárják a Szabadság hidat, a 47-es és a 49-es villamosok 7:00 és 15:00 között csak Budán, a Deák Ferenc tér helyett a Döbrentei térig közlekednek.

A busz sem ott áll meg, ahol szokott

Előreláthatólag 7:00 és 15:00 között a 133E buszok mindkét irányban, míg a 107-es buszok Keleti pályaudvar felé módosítva, a Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Bartók Béla út útvonalon járnak. A 7-es, a 107-es és a 133E buszok Pest felé a Szent Gellért téren a villamosmegállóban állnak meg.

Ezt ajnálja a BKK

A BKK éppen ezért a Budapest GO alkalmazást ajánlja az utazás megtervezéséhez, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegy és bérlet is vásárolható itt.

Plusz a rakpartot is lezárták

Emellett fontos információ, hogy ismét lezárták a pesti alsó rakpartot, így azt ismét birtokba vehetik a mozogni, kikapcsolódni vágyók a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

Így juthatsz vissza az Erzsébet hídnál

Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Erre kell menni a Március 15. térnél

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem lehet az útpályán gyalogosan közlekedni, a megnyitott rakpartszakasz déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal közelíthető meg. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóban déli irányba sétálva érhetik el a rakpartnyitás helyszínét.

A Lánchíd továbbra sem járható

Emellett a teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása: Facebook.)