Könnyek között meséltek szülei, barátai és kollégái egy emlékfilmben Mátyás Balázs posztumusz törzsőrmesterről, aki 2018 februárjában vesztette életét egy balesetben. Mátyás Balázs szülei arról is beszéltek, amikor szembesültek fiúk tragédiájával, azonnal a helyszínre mentek.

3 éve történt a tragédia

Februárban lesz 3 éve, hogy egy tragikus közúti balesetben, szolgálat közben életét vesztette a mindössze 22 éves Mátyás Balázs Péter posztumusz törzsőrmester.

Újpesten történt a baleset

2018-ban két rendőrautó a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán karambolozott. Az elsődlegesen információk szerint azt állapították meg a helyszínen, hogy a 15. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, 4.  kerületi kollégáiknak viszont piros ám utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy őrmester halt meg

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. Mátyás Balázs Tamás kizuhant a kocsiból, ő a 4. kerületi kapitányság járőreként dolgozott. A másik rendőrautó utasai is megsérültek a karambolban.

70-nel ment a kereszteződésbe

A rendőr egy kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhaladni, és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint tíz másodperce tilosat jelzett, a mintegy 70 kilométeres óránkénti sebességről némileg lassítva behajtott a kereszteződésbe.

Nekiütközött egy másik rendőrautó

Ott a vádlottnak jobbról több mint 90 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött egy Skoda Octavia típusú rendőrautó, amely ugyancsak megkülönböztető fényjelzést használt. Neki azonban a lámpa zöldet mutatott.

Ugyanarra a helyszínre hajtott

A balesetben érintett két szolgálati kocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek  A baleset következtében egy az Opel Astrában utazó huszonkét éves rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Embereken akart segíteni

A most közzétett filmben édesapja azt mesélte, hogy amikor gyermekkorában megkérdezték Balázst, hogy mi szeretne lenni, akkor azt mondta, „én az embereken szeretnék segíteni”.

Imádta az édesanyját

Édesanyja azt mondta, 23 évesen szülte Balázst, úgy nőttek fel, mintha testvérek lettek volna. Balázs 21 évesen sem szégyellte megpuszilni édesanyját.

A tragikus éjszaka

Az édesapa szerint Balázsnak a tragédia éjszakáján nem is kellett volna dolgoznia. Csak azért maradt szolgálatban, mert azt mondták neki, hogy bajtásainak kell segíteni. A fiatal rendőr azt kérdezte főnökétől, hogy menjünk mi is? Az ügyeletes pedig azt válaszolta: „Bazsi, menjetek ti is”.

Kimentek a balesethez a szülők

A tragédia után nemsokkal a baleset helyszínére a szülők is megérkeztek. Az édesapa sírva könyörgött a helyszínen lévő ügyésznek, hogy engedjék oda, mert látni szeretné a fiát.

„Nem balhézni jöttem”

„Nem balhézni jöttem, tudom, mi a törvény, csak engedjen oda” – ezt mondta az édesapa a helyszínen. De a helyszínelők nem engedték a balesethez közel.

Nem engedték oda a fiához

A gyászoló édesapa azt mondta a filmben, hogy jobb is, hogy nem engedték közel az elhunyt fiához, mert „ő már zsákban ott volt”.

Az újpesti rendőrtragédiáról készült filmet itt tudod megnézni

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI