Egy férfi életét mentették meg a rendőrök Vecsésen. A férfi a vasúti felüljáró korlátján kívül állt és némán bámultak az alatt lévő síneket. A 3 járőr sokáig próbálta visszahúzni a feltehetően öngyilkossági szándékkal kacérkodó férfit, miközben a férfi ellenkezett.

Segítséget kértek a rendőröktől

Pest megyei nyomozóink csütörtökön késő délelőtt épp Vecsésről tartottak a fővárosba, amikor az egyik kereszteződésnél segítséget kértek tőlük. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A sínek közelében állt egy ember

Egy férfi a felüljáró vasúti sínpár és felsővezeték feletti részén, a korláton kívül jobb kezével kapaszkodott, baljában egy doboz sört markolt, miközben a sínek felé meredt – írja Facebook oldalán a Magyar Rendőrség.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Óvatosan közelítették meg

A nyomozók két irányból, némán közelítettek felé, testbeszéddel, pillantással kommunikáltak, észrevétlenül lépdeltek egyre közelebb. Megszólításával, felszólításával nem akarták megijeszteni, félő volt ugyanis, hogy ennek hatására leugrik, mielőtt megfogják.

Megragadták a férfi karját

Összenéztek, majd ketten a járdán, harmadik társuk egy forgalmi okból megálló busz takarásából egyszerre lépett a férfihez. Mindkét karját megragadták és húzni kezdték a korlát felé, miközben azonosították magukat.

Erősen tartották a férfit

A férfi ellenállt, többször kérte, hagyják őt, mert le akar ugrani. A rendőrök eközben folyamatosan igyekeztek nyugtatni, beszéltek hozzá, ám még mindig csak tartani tudták, visszahúzni nem, annak ellenére, hogy egy-egy nyomozó a karját, a harmadik a ruháját megragadva fogta.

Egy járókelő hívta a mentőt

Közben a környéken összesereglett népes nézőközönségből egy embert megkértek a rendőrök, hogy  hívjon mentőt.

Elsírta magát a férfi

A rábeszélés egy idő után hatott, a férfi elsírta magát, a fogás ellen tovább nem küzdött és közölte: „Jól van, húzzanak be!” Mindhárom nyomozó kellett ahhoz, hogy a közel 100 kilós, testes férfit átvonszolják a korláton és a járdán biztonságba helyezzék. A kiérkező mentők a férfit kórházba vitték.

Halálos gázolás Székesfehérváron

Szerdán írtunk arról, hogy halálra gázolt egy nőt a vonat Székesfehérváron. Szemtanúk szerint az áldozat öngyilkossági szándékkal érkezett a vasúti átjáróba.

Biciklivel ment a vasúti átjáróba

A Facebookon az egyik szemtanú azt írja, hogy egy hölgy biciklivel érkezett a vasúti átjáróba. A kerékpárját letámasztotta, majd az érkező vonat elé guggolt.

Nem lehetett megakadályozni a balesetet

A szemtanúk szerint annyira gyorsan történtek a dolgok, hogy nem tudták megakadályozni a feltehetően öngyilkossági szándékkal vonat elé ülő nőt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Magyar Rendőrség