Karácsony alakalmából ingyen elvihető friss kenyereket tettek ki az egyik gödi pékség elé, a rászorulóknak akartak így segíteni.

A gödi Kincsem Pékségben a karácsonykor megmaradt friss kenyeret a rászorulóknak adták. Az üzlet elé egy karácsonyfát is kiraktak, néhány asztalt szépen megterítettek, arra helyezték rá a kenyereket.

A pékség tulajdonosa a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére elmondta, hogy több mint 40 kg kenyeret és péksüteményt tettek ki az üzlet elé. Ledarálva zsemlemorzsaként is eladhatták volna, de inkább a korábbi évekhez hasonlóan a rászorulóknak adták – mondta a tulajdonos, aki arra is megkért minket, hogy ne írjuk le a nevét, mert nem reklám miatt csinálták, hanem tényleg jótékonyságból.

A gödi pékségben arra is gondoltak, hogy ne száradjanak ki a kenyerek, ezért becsomagolva helyezték ki azokat az üzlet elé.

Felszeletelték a kenyereket, ha valakinek csak néhány szelet hiányozna, akkor elegendő neki csak annyit elvinni.

A szépen becsomagolt, felszeletelt, feldíszítve kirakott kenyereket lefényképezték és az egyik helyi facebookos oldalon hívták fel rá a figyelmet.

A pékség tulajdonosa nem tudta megmondani, mennyi idő alatt fogyott el a kenyér, mert  – mint mondta – nem figyelték, de reggelre már üresek voltak az asztalok, láthatóan sokan éltek a karácsonyi ajándék lehetőségével.

Fotók: A helyszínen készült felvételek – Forrás: Facebook