Jövő héten összeül az illetékes törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja, hogy meghallgassa V. Jánost a feltételes szabadlábra bocsátása ügyében, írja a Válasz Online. A tárgyaláson dőlhet majd el, hogy a férfit több mint két évvel a teljes ítélet leülése előtt feltételesen szabadlábra helyezik-e.

2019-ben ítélték el

A bicskei gyermekotthon volt igazgatóját folytatólagosan elkövetett nemi erőszak bűntette miatt 2019-ben jogerősen nyolc év börtönre ítélték. Az ítélet szerint a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Próbálták eltussolni az ügyet

2021-ben kényszerítés hatósági eljárásban bűntett miatt marasztalták el, akkor két év három hónap börtönt kapott azért, mert helyettesével, a tavaly áprilisban köztársasági elnöki kegyelmet kapó K. Endrével próbálták eltussolni a bűnelkövetést.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

6 év után szabadulhat

A bíróság végül 9 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésben állapította meg V. János büntetését, a férfi legkorábban ennek kétharmadának letöltése után, vagyis hat év két hónap után szabadulhat.

Újabb meghallgatás következik

A törvényszék már tavaly januárban tartott meghallgatást a férfi feltételes szabadlábra helyezéséről, de a gyerekotthon volt igazgatója ekkor végül nem szabadulhatott. Jövő héten tartanak újabb meghallgatást az ügyben.

Öngyilkos lett az egyik áldozat

V. János többé biztosan nem dolgozhat gyermekek között, ugyanis a jogerős ítélet eltiltotta ettől. A férfit 2016 őszén függesztették fel igazgatói posztjáról, miután az egyik áldozata öngyilkos lett és ennek hatására feljelentette egy másik fiú, akit korábban molesztált. A bíróság ítélete szerint 2004 és 2016 között legalább tíz kiskorút zaklatott a gyermekotthonban.

Belebukott a köztársasági elnök

Az ügy akkor kapott újra nagy nyilvánosságot amikor kiderült, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesítette K. Endrét, a volt igazgató bűntársát. A társadalmi felháborodás miatt Novák Katalin lemondott, Varga Judit volt igazságügyi miniszter befejezte politikai pályáját és Balog Zoltán, aki tanácsadóként támogatta a kegyelmi kérvényt, otthagyta református zsinati elnöki posztját.

Tüntettek a Kossuth téren

A kegyelmi botrány kirobbanása után 150 ezer ember vonult ki a Hősök terére a gyermekvédelemért tüntetni az influenszerek által szervezett demonstrációra. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: a bicskei gyermekotthon