A Nógrád megyei településen 13 évvel ezelőtt eltűnt egy fiatal helybéli testvérpár, aminek az egyik tagjának, az akkor 19 esztendős Alexandrának a földi maradványait az udvarukon három hete megtalálták. A fivérük, Attila a mai napig a horrorházban él.

Nem találják a másik testvért

Már az egész kertünket és a szomszédban élő nagynénim udvarát is felásták, de egyelőre nem találtak semmit. A szakemberek egy használaton kívüli kútba is leereszkedtek, de mindhiába – mondta a férfi. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szomszéd udvarában is kerestek

Sőt, a meggyanúsított férfinak és annak szomszédjának az udvarát is felforgatták, ám ott sem jutottak eredményre. Eddig négy udvart ástak fel hiába a testvéremért – tette hozzá Attila.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szexre kényszerítette őket

A testvér állítása szerint a nevelőapjuk többször szexre kényszerítette a lányokat, féltékeny volt rájuk és érzelmileg is manipulálta őket. A lányokról intim felvételeket is készített, amiket egy adathordozón tárolt, a nyomozók pedig lefoglalták az elfogásakor.

Nem egyszerre tűntek el

Ahogy a Kékviollogó.hu hírportál beszámolt róla, a testvéreknek három hónap különbséggel veszett nyomuk 2009-ben. Hiába telt el rengeteg idő azóta, az utolsó napjaikat a testvérük sosem felejti el.

Veszekedtek

Alexandra eltűnése előtt József áthívta a saját testvérét, akivel a lányokon összeveszett. Édesanyánk közéjük állt, József pedig egy síbottal betörte a fejét, amitől szegény elájult. Rá a másik szobában vigyáztam, Alexandrát pedig – akit aznap szintén bántott – ezután nem láttuk többé – mondta a Blikknek Attila.

Elásta, 13 évig nem találtak rá

A rendőrség közlése szerint az ő maradványai kerülhettek most elő. H. József vélhetően agyonverte, majd az akkor a házuk mellett álló fészerben elásta. Az utolsó napján Krisztina boltba indult üdítőért, de a férfi megkérte, hogy előtte ugorjon be hozzá, mert neki is kellene valami. Azóta sem találják.

Nem mentek vissza

A gyerekeknek éppen aznap kellett visszamenniük a gyermekotthonba, ahol akkoriban nevelkedtek, így másnap az intézmény tette meg a feljelentést.

Gyanús volt…

Amikor ástam a kertben egy vécét néhány hónappal ezelőtt, és József ezt megtudta, odasietett és erélyesen felhívta a figyelmem, hogy hol ne ássak, mert ott biztosan be fog ázni. Ez gyanús volt, és azonnal jeleztem a rendőröknek. Kiderült: pontosan onnan kerültek elő a testvérem csontjai. Borzasztó ez a helyzet, de muszáj erősnek lennem. Imádkozom, hogy megtalálják Kriszti csontjait is – tette hozzá Attila.

Az anya nehezen viselte

Az édesanyjuk a történtek óta teljesen összetört. Ugyan először őt is felelősségre vonták, de úgy tudjuk, a hazugságvizsgáló tisztázta.

Nem együttműködő

Az egykori párja azonban megbukott rajta, de azóta nem működik együtt a hatóságokkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Diósjenői kettős gyilkosság – forrás: police.hu