Alkalmanként fogyasztott kábítószert és testi sértés miatt már folyik eljárás azzal a férfival szemben, aki az 1-es villamoson, nyakon szúrt egy idős embert. A férfit letartóztatták.

Megkéseltek egy férfit

Amint a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla,  november 12-én a 9. kerületben megkéseltek egy 64 éves férfit az 1-es villamoson, a Mester utcánál. Az volt a bűne, hogy szólni merészelt a nem megfelelő maszkhasználat miatt.

Elmenekült a támadó

A megszúrt férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, a támadója pedig elmenekült. A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak a késelő után.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Józsefvárosban fogták el a támadót

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai néhány órán belül a Józsefvárosban fogták el a feltételezett elkövetőt, egy 40 éves budapesti férfit.

Őrizetbe vették a férfit

A férfit őrizetbe is vettek és vele szemben életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt indítottak eljárást.

Súlyosabb bűncselekménnyé minősítették az esetet

Az ügyészség azonban ennél súlyosabb bűncselekménnyé minősítette át az esetet. Ezt a Fővárosi Főügyészség a közleményében azzal magyarázta, hogy a véletlennek köszönhető, hogy a sértett csak könnyebben sérülést meg, és nem szenvedett súlyosabb, esetleg halálos sérülés. Ezért a késelés ügyében az emberölés kísérletét is megállapíthatják.

Letartóztatták a férfit

Elrendelték a gyanúsított letartóztatását is, mondván, fennáll a lehetősége annak, hogy elszökik, elrejtőzik vagy, hogy újabb bűncselekményt követ el.

Biztonsági őrként dolgozik

A Blikk azt írja, hogy a biztonsági őrként dolgozó férfinak meggyűlt már a baja a hatóságokkal. Korábban ugyanis egy másik eljárás is indult vele szemben testi sértés gyanúja miatt. Ez a vizsgálat még nem zárult le.

Kábítószert fogyasztott

A gyanúsított a lap szerint nem biztos, hogy csupán frusztráltsága miatt követhette el a bűncselekményt, mert alkalmanként kábítószert, még pedig speedet fogyasztott.

A férfi elfogásáról a rendőrség egy videót is nyilvánosságra hozott

Kiemelt kép: a férfi elfogása – Forrás: police.hu