Fellebbezett az ítélete ellen Kaleta Gábor. A volt perui nagykövet felfüggesztett börtönt kapott, miután azzal vádolták meg, hogy 19 ezer gyermekpornográf fotót tárolt a számítógépén.

Néhány nappal ezelőtt született ítélet Kaleta Gábor ügyében. A volt perui nagykövet egy évet kapott két és fél vére felfüggesztve és 540 ezer forintos pénzbüntetést kell fizetnie.  Kaleta Gábor mindent beismert a bíróságon. A több mint 19 ezer pedofil kép miatt elítélt férfi ügyvédje azzal védekezett, hogy védence mélyen vallásos ember és óriási lelkiismeret-furdalása van.

A Blikk azt írta, hogy az ügyészség elfogadta az ítéletet. Kaleta Gábor viszont nem. A HVG azonban a Fővárosi Törvényszéktől megtudta, az ítélet ellen Kaleta védője fellebbezett, ezért az ügy másodfokon folytatódik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Titkolni próbálták a volt nagykövet ügyét

Kaleta 2019 tavaszán bukott le, amikor egy nemzetközi pedofilhálózatot göngyölítettek fel az amerikai hatóságok. A diplomatát később titokban hozták haza, nagyköveti posztjától tavaly áprilisi hatállyal fosztották meg indoklás nélkül. A történetet idén februárban hozta nyilvánosságra az Index, de Kaleta ellen már novemberben vádat emeltek.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit Kaleta Gábor ügyéről ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Kaleta Gábor – Forrás: MTI