A DK, az LMP és a Momentum politikusai küzdenek a KDNP-s Aradszki András országgyűlési képviselő helyéért az előválasztáson Pest 1-es számú választókerületében. A hat települést – Diósdot, Érdet, Pusztazámort, Sóskutat, Tárnokot és Törökbálint – jelentő körzetben Érden csúcsosodott ki a napokban a kampányhajrá. Zalatnay Sarolta a kormányzati STOP-kampányt támogatta meg, míg az ellenzéki polgármesterhez Karácsony Gergely nézett be.

Zalatnay Cini is megállítaná Gyurcsányt

Beállt a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony nevű legújabb kormányzati kampány mögé Érden is a helyi Fidesz. A napokban a Stop Shop előtt gyűjtöttek aláírásokat, itt T. Mészáros András korábbi polgármester, Dömötör Csaba országgyűlési képviselő, valamint a KDNP-s Aradszki András, Pest megye 1-es számú választókerületének jelenlegi képviselője is megjelent. Az esemény igazi nagyágyúja Zalatnay Sarolta volt, aki azért érkezett, hogy aláírásával támogassa a fideszes petíciót, még közös fotón is pózolt a politikusokkal. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megköszönte a sok lájkot és támogatást

Zalatnay Sarolta látogatásáról Aradszki András osztotta meg a fotót a Facebook-oldalán. „Köszönöm a sok gratulációt, a kedves lájkokat, boldog vagyok mert annyi szeretetet kaptam tőletek, mint a színpadon szoktam. Ez is erősíti bennem azt,hogy jó helyen vagyok, mert „Mindig kell egy barát“ – Cini így köszönte meg a szeretet az esemény után a fotó alatt. A kormánypárti politikusok hálásak voltak az énekesnőnek, hogy „kiállt a biztonságos, normális jövő mellett”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyűlöli a politikát, mégis beszállt Cini

A legendás popdíva néhány éve nagyon lesújtó véleménnyel volt a közéletről. „Ha belegondolok – mindenféle politika ellenére, mert gyűlölöm a politikát –, sokkal, de sokkal nagyobb rendszerváltás voltunk mi, mint bármilyen politikai váltás. A zene, a táncdalfesztivál, az öltözködésünk, a szabadságunk, a dalszövegek. Az lehet mondani, hogy az volt igazi. Bárcsak minden váltás ennyi ideig tartana, mert mi gyakorlatilag 50-55 éve nyomolunk” – fogalmazott három éve Lilu videóblogjában, amit a Blikk idézett fel.

Versenyben az LMP, a Momentum és a DK

Pest 1-es számú választókerületében Bősz Anett, a DK frakcióvezető-helyettese, az LMP-s Tetlák Örs – Érd alpolgármestere – és a momentumos Ollero Marco gyűjtött aláírásokat a jelölt-jelöltségért. A győztes a 2018-ban 43,74 százalékkal nyerő Aradszkit kívánja legyőzni. 

Sok tervvel készül 2022-re a Covidon átesett Aradszki

2020 decemberében a koronavírust is elkapta, még intenzív osztályon kezelték, de meggyógyult Aradszki András. Még az a hír is elterjedt, hogy egészségi állapota miatt a 64 éves politikus nem vállalja az újbóli jelöltséget, ezt azonban cáfolta. Idén februárban maga közölte a Facebookon, nem igaz, hogy nem indul a 2022-es országgyűlési választásokon. „A valóság, hogy jól vagyok és sok tervvel indulok újra 2022-ben, akármennyire is tart tőlem a baloldal” – írta Aradszki András.

Az érdi polgármester DK-s felesége is versenyben

Tavaly szeptemberben mondta ki a boldogító igen Csőzik László érdi polgármester és Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője, a DK frakcióvezető-helyettese. Bősz Anett most férje alpolgármestere ellen megy az 1-es számú választókerületért, Dobrev Klárát támogatva. Hogy ez a hétköznapokban okozhat-e feszültséget kettejük között, arról Csőzik nyilatkozott a Blikknek. „Ha megnyeri a körzetet, akkor természetesen én, mint polgármester, rohamozni fogom őt, s a város érdekében, ha kell, vele is konfliktust vállalok. A nyakára járok majd és csatasorba állítom, hogy harcoljon a város érdekeiért” – mondta a lapnak Csőzik.

Napelemes világítást kapott az érdi kápolna

A két gyermekes Csőziket érték támadások, amiért új életet kezdett a fiatal DK-s politikus oldalán. Ugyanakkor népszerű városvezető, aki arra is ügyelt, hogy az óvárosi Kálvária-hegyi Szenvedő Krisztus Kápolna napelemes díszkivilágítást kapjon. Az épületet még báró Péterffy János építtette az 1737-es pestis elmúltával.

Karácsony számít Pest megyére

„Pest megye nélkül sincs kormányváltás!” – tette egyértelművé a Facebookon a főpolgármester. Karácsony Gergely az érdi polgármesterrel is találkozott kedden, és jelezte, nem csak őt támogatja további munkájában, hanem az 1-es számú választókerületért folyó versenyben a momentumos Ollero Marcót is. „Pest megye megérdemli, hogy végre olyan emberek képviseljék, akiknek a többség érdeke, a helyiek boldogulása, és nem a kiváltságos kevesek meggazdagodása számít” – írta.

Helyi szakorvosi ellátást követel

Az egészségügy felkarolását fogalmazta meg konkrét célként a momentumos Ollero Marco. „Szakorvosi ellátást helyben!” – szól az üzenete, amely szerint a körzet hat településének egyik fő gondja, hogy nincsen helyben elérhető, megfelelő minőségű szakorvosi ellátás. Azt ígérte, 2022 után bővíteni fogjuk a szakorvosi rendeléseket, hogy senkinek ne kelljen órákat utaznia azért, hogy kivizsgálják. Ezért azonban kapott hideget-meleget is a követőitől, hiszen arra a fiatal politikus nem adott választ, az orvosok, nővérek elvándorlása mellett ez a cél hogyan valósítható meg.

Nem volt pedofil a meztelen férfi, csak a véleményét közölte

Pedofilbotrány eltusolásával vádolta meg az érdi városvezetést Bács István, helyi fideszes önkormányzati képviselő. Július közepén feljelentést tett a Pest Megyei Ügyészségén, mert egy férfi trágár szavak kíséretében a nemi szervét mutogatta a Szivárvány Óvoda Meseház Tagóvodájánál a gyerekeknek. Mint arról portálunk beszámolt, a feljelentés szerint a szomszédban lakó fiatal a teraszon ülve, meztelenül, széttett lábakkal és kezekkel, kézfejeit ökölbe szorítva, középső ujjait az ég felé mutatva a következőket ordibálta az óvodásoknak: „Kapjátok be a f…szt!”. Bács szerint a városvezetés el akarta tusolni az ügyet, holott a rendőrség szerint nem szeméremsértés, hanem véleménynyilvánítás történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zalatnay Cini és Karácsony Gergely – BudaPestkörnyéke.hu montázs (Zalatnay fotójának forrása: Facebook/Aradszki András, Karácsony fotójának forrása: Facebook/Csőzik László