Nagyon kiakadt Szinetár Dóra, miután legkisebb fia születése után egy magát jótevőnek kiadó hölgy olyan orvosi papírt szerzett be nekik, amellyel ingyen parkolhat, cserében az orvosi vélemény szerint az akkor pár hetes Benji maradandó fogyatékosnak lett nyilvánítva.

Down-szindrómás kisbabájuk született

Szinetár Dóra és Makranczi Zalán közös gyermekéről néhány napos korában derült ki, hogy Down-szindrómás. A színésznő kisfia születése után azt mondta, hogy a várandósság alatt nem csináltattak semmilyen erre vonatkozó szűrővizsgálatot az ultrahangokon kívül, „mert a baba “kiszűrése”, életének elvétele, egy esetleges Down-szindróma esetén sem volt számunkra opció”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Büszkék kisfiúkra

A szülők szerint ennek az volt az oka, hogy „mindig is úgy gondoltuk, ha a Jóisten úgy dönt, hogy egy Downos emberkétől kell tanulnunk szeretetet és elfogadást, akkor így kell lennie”. Büszkék a kicsi babára, igazi szeretetgombócként tekintenek rá, és igyekszenek méltónak lenni a feladatra, hogy felnevelhessék.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Benji sokat ugratja a szüleit

A színészházaspár a FixTV-n most arról beszélt, hogy a most 4 éves Benji hihetetlen személyiség, nagyon vicces és szereti ugratni a szüleit. Ennek kapcsán meséltek el egy drámai történetet. Amikor a kisfiuk hat hetes volt, megkereste őket egy hölgy, aki az egyik Down-szindrómás alapítvány tagja.

Elmentek egy gyerekorvoshoz

“Abszolút jó szándékkal keresett meg. Mondta, hogy elvisz minket egy helyre, ahol a legcsodálatosabb gyerekorvos megmondja nekünk, mit kell csinálnunk. Mondtuk, hogy jó. Elvitt minket. Egy teljesen mezei gyerekorvos, aki ugyanazt csinálta, mint a mi gyerekorvosunk. Tehát megnézte, hogy hajlik-e térde, megnézte, hogy hall-e, lát-e. Semmi mást nem csinált” – mondta Dóri a tévéműsorban.

Rendben találták a kisgyermeket

„Akkor volt 6 hetes a gyerek. Megállapította, hogy tök rendben van. Mondtam, hogy jó, akkor lehet, nem is Down-szindrómás. Mire a doki: a lemaradás ollója majd előbb-utóbb kinyílik. Visszakérdeztem: miért? Mert ki szokott nyílni – mondta” – emlékezett vissza a színésznő, aki már épp indulni készült a férjével, amikor a hölgy még egy kicsit maradásra kérte őket. 

Protekcióval intéztek igazolást

“Utánunk szólt, hogy várjunk egy kicsit, mert a doktor úrnál valamit elintéz. Vártunk 10 percet, kijött és lobogtatott egy papírt, amit protekcióval szerzett nekünk, mert ilyet már nem nagyon szoktak adni csecsemőknek bizonyos kor előtt”.

Orvosi vélemény

„A következő volt ráírva: a gyermek középsúlyos értelmi fogyatékos, a vizsgálat nem ismétlendő, mert az állapot maradandó. Hat hetes gyerek, akiről megállapította, hogy tök rendben van. Néztem a papírt, és kérdeztem, hogy miért?”- emlékezett vissza Dóra, aki teljesen ledöbbent a válaszon.

Ingyen parkolás

“Mert ezzel ingyen lehet parkolni” – mondta a nő. A színésznőben teljesen felment a pumpa, mégis fél évig őrizgette a polcon az orvosi papírt.

Elégedték a papírt

Majd ez mondta a színésznő: „A legdrámaibb az egészben, fél évbe telt, mire ezt a nyomorult papírt be tudtuk tenni a kandallóba. Fél évig őrizgettük a polcon a papírt, hogy a gyerekünk fogyatékos. Miért kell nekem azzal a tudattal élni egy gyerekkel, akiről még ember meg nem mondja, hogy majd lesz-e neki bármilyen fogyatéka vagy nem? És őrizgettük a papírt, mert mégiscsak egy hivatalos papír. Aztán rákérdeztem egy hozzáértőnél, hogy ez a papír benne van valamilyen rendszerben? Mondta, hogy nem. Aztán ünnepélyes keretek között alágyújtottunk”.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Markanczi Zalán és Szinetár Dóra – Forrás: Fix tv