Kezdenek elszabadulni az indulatok Üllőn. A Facebookon gyalázzák a helyi orvosokat, akik most a polgármesterhez fordultak segítségért. Az orvosokat meghívták a képviselő-testületi ülésre, ahol döbbenetes dolgokat meséltek. Szerintük már-már lincshangulat van a településen, a doktornők sírva mennek haza rendelés után. Az üllői orvosok azt kérik: eddig és ne tovább! Ne támadják őket, mert maximálisan helytállnak a járvány közepette.

Mocskolódás a Facebookon

„Az a mocskolódás, amit a Facebookon csinálnak, nagyon rosszul esik nekünk” – mondta az üllői képviselő-testületi ülésen Dr. Tóth Jolán háziorvos. Türelmet kérnek, mert nagyon sok a beteg. Azt is hozzátette a háziorvos, hogy nem azért tették le az orvosi esküt, hogy call-centereset, vagyis telefonközpontost játszanak. A videót a cikkünk alján lehet megnézni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kirúgta a pácienseit

A Telex.hu arról ír, hogy az egyik háziorvos lényegében kirúgta a páciensét. Az üllői háziorvos orvosi pecsétes, aláírt levélben szakította meg betegével a kapcsolatot, mert az a Facebookon panaszkodott a település orvosi ellátására.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elveszett bizalmi viszony

A levélben így fogalmaznak: „Tisztelt …! Miután Ön nem az ellátási területemen lakik, a továbbiakban nem kívánok az Ön háziorvosa lenni. Legyen szíves a területileg illetékes, vagy az Ön által választott más háziorvoshoz bejelentkezni. Ui: A Facebookon látott megnyilvánulásával nem tudok szakmailag azonosulni és emiatt az orvos-beteg közötti bizalmi viszony számomra elveszett.” (Aláírás, dátum, pecsét.)

A rendelő előtt kell várni Üllőn

A portál utolérte a „kirúgott” pácienst, aki azt mondta, hogy korábban nem volt semmi konfliktusa a doktornővel, aki nemcsak őt, hanem a párját is „kirúgta” húsz év után. Az ok egy, a saját közösségi oldalán közzétett poszt volt, amiben arra panaszkodik, hogy Vecsésen be lehet menni a rendelőbe, Üllőn viszont nem.

Segítségért könyörögnek

Mielőtt azonban elítélnénk az orvost, érdemes tudni, hogy Üllő háziorvosai azt mondják, annyira elkeseredtek a türelmüket vesztett, egyre agresszívabb betegek miatt, hogy testületileg mentek be az üllői önkormányzat ülésére, segítségért könyörögni a képviselőktől. A legsúlyosabb szavakkal dr. Kókay József, a háziorvosok korelnöke írta le a helyzetet.

Sírva mennek haza a rendelésről

Mint mondta, 75 évet kellett várnia, hogy megérje: Üllőn a lakosság az orvosai ellen fordul. „Az én orromba senki se fog belenyúlni!” Kókay doktor szerint a doktornők sírva mennek haza a rendelésről, olyan rossz a helyzet. Egy példát idézett, amihez hasonló elmondása szerint már mindegyikőjükkel előfordult:

Nem akar oltást

Egy huszonéves fiatal ment be a napokban Halasi doktornőhöz, mert magas láza volt, köhögött, fájt a háta, orrváladékozott, rosszul érezte magát (ezek a koronavírus-fertőzés tünetei). A doktornő kiment hozzá az udvarra, ahol kiderült: a beteg semmilyen oltást nem kapott, és nem is akar kapni.

Ne nyúlkáljanak az orrába

A kérdésre, miért, azt válaszolta: mert nem bízik az orvosokban. Mikor a doktornő tesztet akart levenni róla, a fiatal férfi azt üvöltötte, hogy az ő orrába senki nem fog belenyúlni. „K… anyádnak vedd le!” – ordította, és elment.

Lincshangulat

Kókay doktor szerint ilyen jelenetek nap mint nap lejátszódnak, olyan agresszivitás nyilvánul meg a lakosság részéről, ami már-már lincshangulatnak számít. „Az emberi méltóság lett itt arcul ütve, a doktornőt orvosi mivoltában alázták meg” – tette hozzá.

Eddig és ne tovább

Az orvosok azt szeretnék, hogy az önkormányzat informálja a lakosságot, hogy eddig és ne tovább, amíg nem késő. Megjelenésük az önkormányzat ülésén egy segélykiáltás, hogy történjen valami, mert ilyen körülmények között nem tudnak tovább dolgozni, mondta dr. Kókay József. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a testületi-ülésen készült videó 24:30-tól érdekes

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Soós Árpád