Káosszal indult a hét a MÁV-nál: hétfő reggel több vonalon óriási késéssel közlekednek a vonatok. Van ahol 100 perccel hosszabb lesz a menetidő.

Több vonalon is késnek a vonatok hétfő reggel: a Budapest-Újszász-Szolnok, a Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Dunaújváros vonalon akár 20-100 perccel is nőhet a menetidő – közölte a Mávinform.

A közlemény szerint a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon hajnalban Sülysáp és Újszász között nem közlekedhettek a vonatok, felsővezetéki hiba miatt.

A hibát azóta elhárították, de a torlódások miatt továbbra is hosszabb a menetidő 30-40 perccel, a Szolnokról érkező vonatok esetében 80-100 perccel.

A Budapest-Pusztaszabolcs és a Budapest-Dunaújváros vonalon utazók 20-30, esetenként 40 perces hosszabb menetidővel számoljanak.

A hétfő hajnali üzemkezdetre a kivitelező nem fejezte be időben a munkát, emiatt a Kelenföld-Háros-Nagytétény-Diósd közötti szakaszon egy ideig nem közlekedhettek a vonatok.

Azóta már ott is újraindult a forgalom, de a biztosítóberendezés hibája miatt a vonatközlekedés lelassult, hosszabb menetidővel kell számolni a reggeli órákban.

Kiemelt kép: illusztráció