A nemzeti gyásznapon, november 4-én, szombaton megemlékezést tartanak a Kossuth Lajos téren és a Szent István-bazilikánál, ezért a 2-es, 2B és 23-as villamosok aznap 10 óráig a Jászai Mari tér és a Kossuth Lajos tér között nem közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön.

Kimaradó megállók

Közleményük szerint a 2-es, 2B és 23-as villamosok az első járatindulástól 10 óráig csak a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között járnak, az Országház, látogatóközpont és a Jászai Mari tér megállót nem érintik.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Kossuth Lajos térnél

A Kossuth Lajos térnél a villamosra a Széchenyi rakparton lévő megállóban lehet felszállni. A Kossuth Lajos tér és a Szent István körút között a 15-ös autóbusszal lehet utazni.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ünnepi megemlékezés

A BKK közölte, a bazilikában tartandó ünnepi megemlékezés miatt a 9-es autóbuszok és a 72-es trolibuszok 16 órától 19 óráig a Deák Ferenc tér felé nem állnak meg a Szent István-bazilika megállóhelyen.

2001 óta

November 4-én, az 1956-os forradalom leverésének emlékére 2001-ben nyilvánították nemzeti gyásznappá. 1956. november 4-én, vasárnap, hajnali 4 óra 15 perckor a szovjet hadsereg általános támadást indított Budapest, a nagyobb városok és a fontosabb katonai létesítmények ellen. A főváros védői – nemzetőrök, rendőrök és kisebb-nagyobb honvédegységek – felvették a harcot.

Két novemberi hétvégén sem közlekedik az 1-es villamos

Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt az 1-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között pályakarbantartás miatt az első két novemberi hétvégén.

Karbantartás

A közlemény szerint az 1-es villamos vonalán a Hungária körút és a Salgótarjáni utca kereszteződésében a villamospálya karbantartását végzik. 

Pótlóbusz

Az 1-es villamos csak a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion, illetve a Népliget és Kelenföld vasútállomás között közlekedik november 4-én és 5-én, valamint 11-én és 12-én, szombaton és vasárnap. Az 1-es villamos helyett 1-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik a Puskás Ferenc Stadion és a Népliget között – írták.

Ezt ajánlja a BKK

A BKK Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből Újpestre, illetve az Árpád híd pesti hídfő térségébe történő utazások esetében a 4-es metró, Kálvin téri átszállás után a 3-as metró igénybevételét ajánlja. Kelenföld, illetve Kelenföld vasútállomás térségéből a Puskás Ferenc Stadion térségébe, illetve Zuglóba irányuló utazások esetében a 4-es metró, Keleti pályaudvari átszállással a 2-es metró igénybevételét javasolja.

3-as metró

Az Újpest felől érkező, Dél-Pest felé utazók számára az 1-es villamosra való átszállás helyett a 3-as metró igénybevételét ajánlja a társaság.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció