Óriási közlekedési káosszal indult az iskolakezdés az agglomerációban. Nagyon sokan nem fértek fel a vonatra Dunaharasztiban, emiatt nem tudták időben elkezdeni az iskolát. De autóval sem volt könnyű közlekedni az agglomerációban, volt ahol rendőrök irányították a forgalmat.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Több Dunaharasztiban élő szülő írta a helyi Facebook csoportba, hogy az iskolába induló gyermeke nem fért fel ma reggel a vonatra. Közel 30 dunaharaszti lakos maradt le a 7 órakor induló járatról. Akinek sikerült felszállnia, azok arról számoltak be, hogy szinte levegőt sem tudtak venni Pesterzsébetig, akkora volt a tömeg.

Az egyik szülő azt írta, hogy próbált igazolást kérni a MÁV-tól, hogy miért késnek az iskolából, de az illetékesek azt mondták, ilyen igazolást nem tudnak adni.

Egy másik utas arról számolt be, hogy beszélgetett a kalauzzal a problémáról, aki azt mondta, hogy nem számítottak ekkora tömegre, de holnaptól már több kocsival közlekedik a reggeli járat.

Nemrég írtunk arról, hogy botrányos az elővárosi vonatközlekedés, az utasok akár tüntetnének is, hogy gördülékenyebben lehetessen közlekedni az agglomerációban.

Budakesziről is sokan posztoltak, a Telki-Budakeszi elágazásnál ma reggel rendőrök irányították a forgalmat. Ezen a szakaszon nemrég megszüntették a közlekedési lámpákat, így nem csoda, hogy káoszba fulladt az iskolakezdés első napja.

Kiemelt kép: illusztráció, BudaPestkörnyeke.hu montázs