Nehéz helyzetbe kerültek azok is, akik segíteni szeretnének másoknak, hiszen az alapanyagok árainak emelkedése őket is érinti.

Türelmesek, de sokan vannak

Meglehetősen sokan álltak sorba az Ökumenikus Szeretetszolgálat csepeli sátra előtt, ahol ma is meleg ételt osztottak a rászorulóknak. Az emberek türelmesen álltak sorba, ugyanakkor jól láthatóan igen sokan voltak. December 23-áig minden egyes nap ezer adag ételt osztanak ki, számolt be róla az RTL Híradója. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez volt a mai ebéd

Főtt kolbászt, rizibizit és savanyúságot is kaptak azok, akik kivárták a sorukat. Egy a kameráknak nyilatkozó férfi arra panaszkodott, hogy olyan drágák az élelmiszerek, hogy már nem tudja megfizetni. A lába le van vágva, és sajnálkozva mondta, hogy rá van szorulva az ételre.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyugdíjasok is sorba álltak

Egy nő elmondta a kamerák előtt, hogy rendkívül alacsony a nyugdíja, ezért állt sorba. Állítása szerint mindössze 85 ezer forintból kell hónapról hónapra megélnie. A férjét a napokban veszítette el, így különösen nehéz ünnepek várnak rá.

Sok az új arc

A segélyszervezet munkatársai arról számoltak be, hogy olyanokat is látnak a sorokban, akikkel eddig még nem találkoztak. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója azt mondta, hogy már az első nap elég hosszú volt a sor. Biztos abban, hogy a megélhetési költségek növekedése, az áremelkedések miatt van ez. Úgy sejti, talán olyanok is ott lehettek, akik korábban nem szorultak erre rá.

Ételosztás volt a Klauzál téren is

A Heti Betevő Egyesület kilenc éve oszt meleg ételt a rászorulóknak minden vasárnap. Ezúttal sült kolbászt kaphattak a nehéz anyagi helyzetben lévők. A hajléktalanok ezúttal az ebéd mellé meleg alsóneműt is kaptak.

A szervezetek sincsenek könnyű helyzetben

Magukat az adományokat is nehezebb most előteremteni. Nagy Emese, a Heti Betevő Egyesület társalapítója elmondta, szinte dupláját kell fizetniük azért az élelmiszerért, amit kiosztanak. Drámai mértékben megugrottak az alapanyagköltségeik.

Ez a segítség számukra

Ha egy-egy ételosztás mögé beáll egy szponzor, az hatalmas segítséget jelent a számukra. A karácsonyi akciójukat egy húsipari cég támogatta. A 300 adag kolbászért így nem kellett a szervezetnek fizetnie.

A Krisnások is akcióba lendültek

December 3-án kezdték meg az ünnepi ételosztást a Krisnások. Az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét lebonyolító karitatív szervezet, amelynek szóvivője, Szilaj Péterné beszélt a nehézségekről. Olyan réteg megjelenésére is számít a sorokban, akik eddig még nem kerültek ilyen kiszolgáltatott szituációba.

Ekkor várják a Krisnások a rászorulókat Budapesten

A fővárosban december 24-e és december 26-a között fognak ételt osztani a Krisnások. Erre a Népligetben kerül majd sor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ételosztásokról készült riport

Kiemelt kép: Ételosztás Csepelen – Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet