Nemcsak a BKK járatain, hanem máshol is kötelező lesz a maszk viselése Budapesten – erről a főpolgármester beszélt Facebookon közzétett videójában.

Április 27-től, ahogy a BKK járatain, úgy az üzletekben, boltokban, piacokon, taxikban is kötelező lesz az arc eltakarása.

„A célunk, hogy megfékezzük a járvány terjedését. Nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy zárt térben veszélyes, ha nem takarjuk el az arcunkat. Ezért lesz kötelező kendő, sál vagy maszk viselése. Döntésünket egyeztettem a kormánnyal is. Tudom, ez egy újabb kényelmetlen intézkedés, de egyben szükséges, mindannyiunk érdekében, ezért kérem az együttműködésüket. Óvjuk meg mások és saját egészségünket is!” – írta Karácsony Gergely.

Zuglóban is szigorítanak

Közben tovább szigorítanak Zuglóban, péntektől ugyanis csak maszkban látogatható a Bosnyák téri piac – erről Zugló polgármestere írt a Facebookon. Vásárolni a továbbiakban is lehet, de a járvány elleni hatékony védekezés érdekében a piacot péntektől csak szájmaszkban vagy a száj és az orr takarására alkalmas sálban, kendőben szabad látogatni.

Kiemelt kép: illusztráció