Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt elértük a 3,5 millió beoltottat itthon, így ennek értelmében folytatódhatott az ország újraindítása. E lépcsőben most a vendéglátóegységek teraszai nyithattak ki, szombaton pedig újra megtelt élettel Budapest is. Karácsony Gergelyt azonban mindez aggodalommal tölti el, véleményét közösségi oldalán fejtette ki.

Karácsony Gergely aggódik

“Szikrázó napsütés, élettel teli város, vidám, beszélgető, falatozó, poharazó emberek a teraszokon. Jó ilyet látni? Normál körülmények között igen. Ám ami máskor büszkeséggel tölti el a szívemet, az ma aggodalommal tölti el.” – kezdi posztját a főpolgármester, majd így folytatja:

Szabadságvágy

“Miközben megértem a budapestiek szabadságvágyát, a terasznyitás utáni eufóriát, mindenkit szeretnék fokozott óvatosságra inteni, hiszen ma is több, mint kétszáz honfitársunkat veszítettük el, ma is új COVID-fertőzöttek ezreit jelentették az egészségügyi hatóságok.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A kormány átruházta a felelősséget

“A nyitás lépései sajnos nem jelentik azt, hogy a járványt magunk mögött tudhatjuk. A nyitás jelentése sokkal inkább az, hogy a kormány a szabadság nagy része mellé a felelősség nagy részét is átadta az állampolgároknak. Lehet ezzel józanul élni. Egyszerre élvezni a napsütést, egy jó kávét egy hangulatos kerthelyiségben, de közben megóvni magunk és mások egészségét.”

Az előírások betartása

“Továbbra is tartva a távolságot, betartva a higiéniai szabályokat és viselve a maszkot, amikor éppen nem fogyasztunk. A járványügyi előírások betartása és az oltás együtt adhat esélyt a járvány megfékezéséhez, különben félő, hogy vissza kell fordulnunk az úton, amit eddig megtettünk. Kérek mindenkit, hogy vigyázzon magára és másokra, és ha még nem tette volna, vegye fel az oltást.” – zárja gondolatait Karácsony Gergely.

Az elmúlt 24 óra

Karácsony Gergely posztjában tehát kitér az elmúlt 24 óra járványügyi adataira is, melyek bár példának okán Galgóczi Ágnes szerint bizakodásra adnak okot, mégsem annyira fényesek. Hiszen gondoljunk csak bele: 205 magyar vesztette életét csak az elmúlt napon, gyakorlatilag egyidőben azzal, hogy sokan önfeledten teraszoztak tegnap.

A maszkviselés

Ahogyan a főpolgármester is fogalmaz érhető az emberek szabadságvágya, ám a koronavírus járvány nem tűnt el varázsütésre, most is köztünk van és szedi az áldozatait. Mint megírtuk maga Galgóczi Ágnes is azt mondta, hogy a maszkviselés például még jó ideig az életünk része maradhat, ám ezzel szemben az elmúlt napon az utcákon is számtalan maszk nélkül lézengő emberrel lehetett találkozni.

Érvényben vannak a járványügyi intézkedések

Ami már csak azért is érdekes, mert a terasz nyitás nem jelentette azt, hogy nem kell maszkot viselni, ugyanis a korábban meghozott járványügyi intézkedések továbbra is érvényben vannak, köztük a maszkviselés is, igaz az ételek-italok fogyaszása során – nyilván lehetelen is lenne – nem kell viselni.

Meglesz még ennek a böjtje?

Nyilvánvalóan a következő napok megmutatják majd, hogy a fertőzöttek számában meg lesz a böjtje a mostani nagy szabadságnak és arra is fény derül, hogy elhamarkodott döntést hozott-e a kormány, továbbá az is kiderül, hogy okos döntés volt-e az oltottak számában meghatározni az újraindítás fokozatait.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: Facebook