A főpolgármester azt állítja, hogy valakik követik, sőt egyenesen arra célzott hétfő este az ATV-ben, hogy titkosszolgálati módszerekkel járnak a nyomában. „Amióta főpolgármester vagyok, számos esetben volt olyan, hogy nem újságírók, hanem náluk professzionálisabb emberek követtek.” – mondta Karácsony Gergely

Buszsávban engedély nélkül

A főpolgármestert szállító szolgálati autóról hétfő reggel megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy engedély nélkül a használja a buszsávot az Erzsébet hídon. Erről azt mondta este az ATV-ben Karácsony Gergely, hogy valóban elkövették azt a hibát, hogy kanyarodás miatt 100 méterrel korábban ment ki az autója a buszsávba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg kell figyelni az ellenzéket

Budapest vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: az országgyűlés elnöke, Kövér László egy felvételen arról beszélt, hogy az ellenzék a nemzet ellensége, nemzetbiztonsági kockázat és meg kell őket figyelni.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Követik Karácsony Gergelyt

A főpolgármester hozzátette: nehezen hiszi el, hogy egy weboldal egy lelkes állampolgártól kap egy felvételt, amelyen pont az ő autója szerepel. A lelkes olvasók milliói ugyanis nem ismerik az ő autójának a rendszámát. Ezután az a riporteri kérdés hangzott el, hogy önt követik? Karácsony Gergely azt válaszolta, igen.

Professzionális emberek követik

„Amióta főpolgármester vagyok, számos esetben volt olyan, hogy nem újságírók, hanem náluk professzionálisabb emberek követtek.” – mondta, majd hozzátette ennél súlyosabb az ügy.

Titokban készült felvételek

A városháza eladása kapcsán elmondta: A Fideszhez köthető vállalkozók városházi alkalmazottakat hívtak tárgyalásokra, ott titokban felvételt készítettek róluk, összevágták, majd azt nyilvánosságra hozták azokat.

Kompromat

„Ezek kamu események, melyekkel álvalóságot próbálnak felépíteni. Ez orosz módszer, kompromatnak hívják. Valakik másokat kompromitáló beszélgetésbe húztak be” – hangzott el a műsorban.

Nincs megtiltva

Arról, hogy a városháza eladásának ügyéről szóló vizsgálóbizottsági ülésre Bajnai Gordon, az egyik kulcsszereplő miért nem megy el, Karácsony Gergely azt mondta: nincs neki megtiltva, ha akar elmehet.

Budapest-vidék ellentét

Hétfő hajnalban Lázár János kormánybiztos a Hódmezővásárhely-Szeged közötti tram-train átadásakor arról beszélt, hogy az elmúlt húsz évben a fejlesztési források kétharmadát Budapest használta fel, és csupán egyharmadát a vidék, ezért Budapest hagyjon levegőt a vidéknek.

Nagy túrót!

Karácsony Gergely az ATV-ben reagált a vidék kontra főváros megjegyzésekre: „Azt utálom, hogy arról kell beszélnünk, hogy a kormány támogatja Budapestet, egy nagy túrót! Budapest a nemzet fővárosa, a magyar gazdaság 10 forintjából majdnem négyet ebben a városban termelnek meg.” – mondta a főpolgármester, majd hozzátette:

Nemzet ügye

Az agglomerációval együtt itt 3 millió ember lakik és nagyon örül annak, hogy ott 15 ezer embernek építettek tram-traint, de Budapesten és környékén másfélmillióan utaznak, jó lenne ha ezt is a nemzet ügyének tekintenék – tette hozzá Karácsony Gergely. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely