Hétfő reggel a Városházán a Nemzeti Nyomozó Iroda két egysége jelent meg, hogy házkutatást tartsanak a fővárosi főjegyző és Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes irodájában. Házkutatás volt a Fővárosi Vagyonkezelőnél, kiszálltak a rendőrök a főpolgármester-helyettes és a vagyonkezelő vezérigazgatójának lakására is. Karácsony Gergely az akció után felhívta Pintér Sándor belügyminisztert és visszautasította az eljárást. A Fidesz ifjusági szervezete szerint a Városházára már elkezdett “visszaszivárogni” a Gyurcsány-Bajnai-korszak.

Bizonyítékot kerestek

A Városháza-ügyben kerestek bizonyítékokat a rendőrök, ezért házkutatási paranccsal a zsebükben megérkeztek a Városházára, ahol átkutatták Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes irodáját, lefoglalták a számítógépének tartalmát. Ezt követően Kiss Ambrus otthonát is átkutatták, a gyerekszobát is átnézték a rendőrök, hasonlóan járt a főjegyző is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átlépték a vörös vonalat

Karácsony Gergely a közösségi oldalán reagált a történtekre. Mint fogalmazott: „A rendőrség is a Fidesz-propaganda eszköze lett, a nyomozóhatóságokat bevonták a politikai lejárató kampányokba, átlépték hát ezt a vörös vonalat is. Felelni fognak érte.” – írta a főpolgármester.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Felhívta a belügyminisztert

Karácsony Gergely a rendőrségi akció miatt felhívta Pintér Sándor belügyminisztert, magyarázatot követelt tőle és elmondása szerint a leghatározottabban visszautasította, majd kikérte magának az eljárást.

Az elenzék a célpont

A főpolgármester hozzátette: „Az történt, amire Kövér László zöld lámpát adott a titkosszolgálatok vezetői előtt mondott botrányos beszédében. Az ellenzék a célpont, az elmúlt hónapokban tapasztalt titkosszolgálati megfigyelések, követések, lehallgatások után most hadrendbe állították a rendőrséget is.” – írta közösségi oldalán a főpolgármester.

Lejárató kampány

Karácsony Gergely így folytatta: „Mindezt egy olyan lejárató kampány részeként, ahol pár, általunk soha nem látott fideszes beszélget, ezt egy másik fideszes lehallgatja, egy harmadik összevágja, egy negyedik fideszes pedig feljelentést tesz – és ez elég ahhoz, hogy elvigyék az általános főpolgármester-helyettes telefonjáról, számítógépéről az összes adatot, fotót, üzenetet, órákig kutakodjanak a kocsijában, a lakásában feltúrják a gyerekszobát, a spájzban belekotorjanak a száraztésztába. Mégis, mi a fene folyik itt?” – teszi fel a kérdést Karácsony Gergely.

Nem adtak megbízást

A főpolgármester hozzáteszi: „Milyen eljárás az, amikor a főjegyzőnél egy olyan végzés alapján kutatnak, amiben feketén-fehéren szerepel: a Fővárosi Önkormányzat soha nem adott senkinek megbízást a Városháza értékesítésére. Azt keresik tehát, hogy mire nem adtunk felhatalmazást?”

Orbán-család könyvelője

Karácsony Gergely további kérdéseket tesz fel: „Elvitték-e vajon Gansperger Gyula számítógépét, vagy félnek attól, hogy abban megtalálják az Orbán-család könyvelését? Elvitték-e a Berki nevű embernek a telefonját, vagy félnek attól, hogy abban sok hívást találnak Bagdy Gábortól, Tarlós helyettesétől? Vagy a Rahimkulov fiúkat vajon kihallgatják-e? Na, ők biztosan sokat tudnak mesélni, hogyan jutottak hozzá a záhonyi beruházáshoz, ami utat nyit a kínai áruknak Európába.”

Orosz módszerek

Karácsony Gergely azt is írja, hogy „Amikor orosz módszerekről beszéltem, nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan megtörténik: a nyomozó hatóság a hatalmon lévők kampányeszközei lettek, pont mint Oroszországban. De ez nem Oroszországban történik, hanem nálunk. Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök megfigyelteti a köztársasági elnököt. Ahol az igazságügyi államtitkár papírzacskóban kap 83 millió forint kenőpénzt, de ezt az eljárást titkosítják, mert miközben nyomoznak a korrupt államtitkár ellen, ő szakmányban írja alá az engedélyeket újságírók, ellenzékiek lehallgatására.

Fideszes oligarchák

A főpolgármester szerint a Városháza-ügy arról szól, hogy fideszes oligarchák meg akarták szerezni a Városháza épületét. Állítja: ennek a lejárató kampánynak az összes szereplője a Fideszhez köthető, ők beszélnek egymás közt a felvételeken. Hozzáteszi: „Amit a nyomozók keresnek, azt nem a helyettesem telefonján kell keresni, hanem a budapest.hu oldalon” mert nyilvánosságra hozták.

Gyurcsány-Bajnai korszak

A Fidesz ifjúsági szervezete szerint “Gyurcsány átláthatóságot ígérő ártatlan arcú főpolgármestere a többi baloldali bukott politikussal együtt pofátlanul kiárusítaná a főváros vagyonát. Akár 200 millió forintos közvetítői díjért is.” Hozzátették, a Városházára már elkezdett “visszaszivárogni” a Gyurcsány-Bajnai-korszak, “de nem hagyjuk, hogy aljas szándékuk észrevétlen maradjon”. A fővárosi Fidesz cikkünk megjelenéséig érdemben nem reagált a rendőrségi hézkutatásra, mindössze annyit írtak a közösségi oldalukra, hogy “a rendőrség is elkezdte a nyomozást. A vizsgálóbizottság mellett már a hatóság is nyomoz az ingatlaneladások és az állítólagos fővárosi jutalékos rendszer ügyében.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Fotó: MTI