A budapesti főpolgármester és helyettesei is közzé tették friss, a 2022-es évre vonatkozó vagyonnyilatkozatukat. Karácsony Gergely vagyonnyilatkozatában annyi a változás az előző évhez képest, hogy a főpolgármester eladta zuglói házát, és megvette azt a 2. kerületi, 97 négyzetméteres lakást, amit korábban csak bérelt a családjával.

Siófokon van nyaralója

A főpolgármesternek emellett Siófokon van nyaralója, amelynek szintén felerészben a tulajdonosa. Továbbra is 1 millió forintot tart bankbetétben, és 30 millióra nőtt a banki tartozása, 9 millióval pedig egy meg nem nevezett magánszemélynek jön. Emellett még egy 2,38 milliós lakás-takarékpénztári megtakarítás szerepel a friss vagyonnyilatkozatában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tüttő Kata felemás éve

Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes azonban felemás évet zárt. Tavaly még 1,8 millió forintja és 36 millió forintnyi devizája volt a bankban, a mostani vagyonnyilatkozata szerint már csak 900 ezer forint.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nőttek a megtakarításai

A megtakarításai viszont nőttek: előző vagyonnyilatkozata szerint körülbelül 87 millió forintja volt állampapírokban, nyugdíjbiztosításban, egészségpénztárban és lakástakarékban, ami mostanra 103 millióra nőtt, és 50 ezer dollárnyi befektetési jegye is lett.

Földvásárlással magyarázza a hitelt

Eközben a tavalyi 84 millió hiteltartozása 2022-re 118 millióra nőtt. Korábbi vagyonnyilatkozatában földvásárlással magyarázta a hitelt.

15 ingatlanja van

Tüttőnek továbbra sincs autója, és abban sincs változás a korábbi évhez képest, hogy ugyanúgy 15 ingatlanja van: ezek közül három budapesti, a másik tizenkettő pedig termőföld az ország különböző pontján.

Kerpel-Fronius megszabadult autójától

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettesnek sincs autója, mivel megszabadult a 2021-ben vásárolt Hyundai kocsijától. Egy év alatt közel 4,5 millió forinttal apadt a bankszámlája (2 millió forint), a nyugdíjbiztosítása (3,2 millió forint) és az önkéntes nyugdíjpénztárba befizetett megtakarítása (7,56 millió forint) ugyanakkor tovább nőtt. A 13. kerületben van egy 81 négyzetméteres lakása, Balatonszemesen pedig nyaralója.

Kiss Ambrus sem gazdagodott meg

Kiss Ambrus sem gazdagodott meg az elmúlt egy évben. Bankszámláján 1,2 millió forint, egészségpénztárban 444 ezer forint megtakarítása van. A hiteltartozásából nem sokat sikerült törleszteni 22,9 milliót kell még befizetnie a banknak.

Folyóiratot is szerkeszt

A főpolgármester-helyettes felerészben tulajdonosa egy 3. kerületi üdülőnek, és 2005-ben örökölt egy zalaegerszegi családi házat, és az Új Egyenlőség folyóirat szerkesztőjeként havi 84 ezer forintot kap.

Bősz Anett autóval jár

A főpolgármester-helyettesek közül egyedül a DK-s Bősz Anettnek van autója, egy 2010-es gyártmányú, hibrid Toyota prius. Nagyjából 1,12 millió forintos a megtakarítása, 1,5 milliós nyugdíjbiztosítása, 1,5 milliós hiteltartozása és egy érdi háza van, aminek egyötöd részben a tulajdonosa – szúrta ki a Telex.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely megvette bérelt lakását. Fotó: Facebook