Új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz, ez mellett pedig az agglomerációs és a fővárosi közlekedést sokkal jobban össze kell fésülni – mondta csütörtökön a főpolgármester.

Egységes szemléletben készült új parkolási rendszerre van szükség a fővárosban, amely az első negyedórában ingyenes, azt követően pedig sávosan növekvő díjakat tartalmaz a belvárosban – mondta a főpolgármester csütörtökön, a budapesti Városháza közösségi oldalán közvetített, Budapest Restart című beszélgetéssorozat adásában.

Karácsony Gergely azért tartja szükségesnek a progresszív díjazási rendszer bevezetését a Belvárosban, hogy mindenki csak addig parkoljon, amíg az feltétlenül szükséges, és így gyorsabban váljanak szabaddá a helyek, könnyebben lehessen parkolni a városban.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a parkolás ingyenessé tétele ezzel éppen ellentétes hatást váltott ki, hiszen sokan hetekig egy helyen hagyják az autójukat, emiatt pedig gyakorlatilag lehetetlenné vált a parkolás.

A főpolgármester azt is elmondta, nem mindenhol, vagyis nem “fűnyíróelv” alapján akarják csökkenteni a sebességkorlátot, hanem csak azokon a helyeken, ahol azt a közlekedés biztonságának növelése, vagy a zajterhelés, illetve a légszennyezés csökkentése indokolja.

Karácsony Gergely elmondta, a budapesti és az agglomerációs közlekedést a jelenleginél sokkal jobban össze kell “fésülni”. A főpolgármester megjegyezte, a közlekedés szempontjából jó irányt jelenthet a rozsdaövezetben épülő lakások áfakedvezménye.

Aki szereti a hoszú videókat, alább nézheti meg a bő egyórás felvételt.

A Budapest Restart 4. epizódjában: Tervezzük újra együtt Budapest közlekedését! 🚘🚲🚃

Tervezzük újra együtt Budapest közlekedését! 🚘🚲🚃Vendégeink: Karácsony Gergely főpolgármester, Csősz Krisztián, a Budapesti Autósok Közössége alapító főszerkesztője, Winkler Róbert, a Totalcar újságírója és Várfi Melinda, részvételi módszer facilitátor, az Impact Hub alapítója. Műsorvezető: Krizsó Szilvia újságíró. 👉 Szóljatok hozzá, mondjátok el a véleményeteket! #Budapest

Posted by Budapest Városháza on Thursday, June 18, 2020

Kiemelt kép: parkoló autók a Nagykörúton – Fotó: BPK