Újabb és újabb információk, félinfók kerülnek elő a Városháza állítólagos eladása kapcsán. Karácsony Gergely nem sokkal ezelőtt bejelentette, összeült a vizsgálóbizottság, hogy kiderüljön, kinek a megbízásából, milyen titkosszolgálati eszközökkel dolgoztak azok, akik a Városháza eladásának ügyében tűntek fel. Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz frakció vezetője azt mondta a Városháza eladásával foglalkozó vizsgálóbizottság felállítása kapcsán, hogy nem érti Karácsony Gergelyt, mert azt látja, folyamatosan terel az ügyben.

Összeült a bizottság

Karácsony Gergely nem sokkal ezelőtt ezt írta a közösségi-oldalán: „Összeült ma a vizsgálóbizottság, ideje van, hogy kiderüljön, ki, kinek a megbízásából, miféle titkosszolgálati eszközökkel szervezte az orosz kompromat-módszer szerint hazug lejárató kampányt a városvezetés ellen. Az „ügy” egy mondatban összefoglalható: fideszes pénzemberek meg akarták szerezni maguknak, vagy más Fidesz-oligarcháknak a Városházát, de mi nem adjuk. És pont.” – írja a főpolgármester, majd hozzáteszi: „A fővárosi vizsgálóbizottság több gigabájtnyi dokumentumot kapott már tőlünk, ezeket nyilvánosságra is hoztuk. Emellett feljelentések sora, köztük a mieink nyomán, remélem, a rendőrség is teszi a dolgát.”- írja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy túrót

Láng Zsolt a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának a vezetője azt nyilatkozta, Bajnai Gordonnak megtiltották, hogy részt vegyen a városháza eladása miatt összehívott vizsgálóbizottság ülésén. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely azt mondta hétfő este az ATV-ben, hogy „a nagy túrót van megtiltva” Bajnainak a részvétel a bizottsági ülésen – majd felsorolta a fideszes Tarlós-féle Városháza szerinte botrányos ügyeit, amikor kellett volna, de nem hívtak össze vizsgálóbizottságot.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Kamutárgyalások

A főpolgármester szerint fontos kérdés, hogy tulajdonképpen kicsodák azok az emberek, akik a kamutárgyalásokat kezdeményezték a kollégáival. Karácsony szerint minden állítólagos bizonyíték arról szól, hogy Gansperger Gyula – akinek a cége a főpolgármester elmondása szerint az Orbán-család könyvelését végezte – beszélget a városháza munkatársaival, majd megvádolja őket minden alap nélkül – mondta a főpolgármester.

Titokban készített felvételek

Ugyanebben az ATV műsorban az is elhangzott, hogy a Fideszhez köthető vállalkozók városházi alkalmazottakat hívtak tárgyalásokra, ott titokban felvételt készítettek róluk, összevágták, majd nyilvánosságra hozták azokat. „Ezek kamu események, melyekkel álvalóságot próbálnak felépíteni. Ez orosz módszer, kompromatnak hívják. Valakik másokat kompromitáló beszélgetésbe húztak be” – hangzott el a műsorban.

Vegytiszta provokáció

Karácsony Gergely azt is írja csütörtökön a Facebook-oldalán, hogy „Minden józan számítás szerint a vizsgálóbizottságnak is, és a rendőrségnek is legelőbb őt kell meghallgatnia. Hiszen, úgy látszik, amerre ez az ember megy, ott lehallgatják a beszélgetéseit. Nem lehet könnyű élete. Én ezt az embert nem ismerem, soha nem is láttam, de bevallom, nem is vágyom rá különösebben. Ganspergerrel a 2019-ben megválasztott fővárosi vezetés egyetlen tagja sem tárgyalt soha, semmiről. És már nem is fog, mert ő a Városházára eztán be se teheti a lábát. Hogy ő a kulcsfigura, hogy amerre ő járt, onnan manipulált hangfelvételek szivárognak, már önmagában erősen utal rá, hogy itt a Fidesz által megrendelt, fideszesek által végrehajtott, orosz módszer szerinti titkosszolgálati akció zajlott. Vegytiszta provokáció.

Szintet lépett a politika

Karácsony Gergely szerint a magyar politika új szakaszába lépett. Kövér László, egykori titkosszolgálati miniszter, az Országgyűlés elnöke arra bíztatja a nemzetbiztonsági szolgálatokat, hogy az ellenzék ellen dolgozzanak. Ezután az egyik pártelnököt lefotózzák, ahogy kijön a kollégájának a lakásából, a főpolgármestert pedig levideózzák, ha megy 100 métert a buszsávban. Ezzel egyidőben embereket kamutárgyalásokra hívnak olyan orosz üzleti befektetők, akik az ország leggazdagabb emberei és akiket nem lehet lehallgatni az orosz titkosszolgálat tudta nélkül – mondta Karácsony Gergely.

Buszsávban engedély nélkül

A főpolgármestert szállító szolgálati autóról hétfő reggel megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy engedély nélkül a használja a buszsávot az Erzsébet hídon. Erről azt mondta este az ATV-ben Karácsony Gergely, hogy valóban elkövették azt a hibát, hogy kanyarodás miatt 100 méterrel korábban ment ki az autója a buszsávba.

Követik Karácsony Gergelyt

A főpolgármester hozzátette: nehezen hiszi el, hogy egy weboldal egy lelkes állampolgártól kap egy felvételt, amelyen pont az ő autója szerepel. A lelkes olvasók milliói ugyanis nem ismerik az ő autójának a rendszámát. Ezután az a riporteri kérdés hangzott el, hogy önt követik? Karácsony Gergely azt válaszolta, igen.

Professzionális módon követik

„Amióta főpolgármester vagyok, számos esetben volt olyan, hogy nem újságírók, hanem náluk professzionálisabb emberek követtek.” – tette hozzá a főpolgármester. 

Kivagyi tobzódás

A Városháza eladásának ügyébe keveredett Bajnai Gordon, volt miniszterelnök ezt mondta a 24.hu-nak. „Ha tágabb összefüggésben akarjuk érteni ennek a lejáratókampánynak a logikáját, akkor az lehet a megfejtés, hogy a Fidesz érzi, hogy a vele szemben álló egyesült politikai közösség és annak miniszterelnök-jelöltje jelentős morális fölénybe került a szavazók szemében. A Fidesz már nem tudhat erkölcsileg talpra állni, hiszen képtelenség meg nem történté tenni a Borkai-ügyet, a Szájer-ügyet, a mérhetetlen korrupciót és az úrhatnám, kivagyi tobzódást, ezért azon vannak, hogy az ellenzéket is lehúzzák a maguk szintjére az emberek szemében.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem megy el Bajnai és Gansperger

A Fidesz budapesti szervezetének Facebook-oldalán azt írják: “Sokat elárul a baloldal együttműködési hajlandóságáról, hogy Bajnai Gordon és Gansperger Gyula sem hajlandó a vizsgálóbizottság előtt megjelenni. Holott épp nekik lenne érdekük, hogy tisztázzák magukat.”

Fürjes Balázs is baloldali?

Karácsony Gergely erre azt válaszolta a közösségi oldalán, hogy Gansperger az APV Zrt-ben a Fidesz delegáltja volt, majd “a Bajnai Gordon vezette cégnél kapott munkát, ennek alapján mondja róla a lakájmédia, hogy „baloldali”. Ha ezt a logikát követjük, akkor az ugyanezen cégnél ugyanezen idő alatt dolgozó Fürjes Balázs sem lehet más, csak baloldali, vagyis a Fidesz 2022-ben egy baloldali jelöltet indít a 12. kerületben. ” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely – Forrás: MTI