A főpolgármester újévi köszöntővel emlékezett meg a 2020-as évről, és kívánt sikerekben gazdag, boldog újévet 2021-re. Karácsony a videójában kitért arra, hogy tavaly is boldog új évet kívánt mindenkinek, mégsem sikerült úgy ez az év, ahogy arra számítani lehetett.

Újévi köszöntő

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán osztotta meg az újévi köszöntőjét, amelyben felidézte a 2020-as év koronavírus-járvány okozta nehézségeit és a főváros strapás megpróbáltatásait.

Koronavírus-járvány

A főpolgármester szerint az elmúlt 12 hónap sokak számára a legnehezebb pillanatokat jelentette, a koronavírus-járvány fenekestül forgatta át mindannyiunk életét. Karácsony úgy látja, mintha kezdenénk megszokni a naponta közölt halálesetek számát és a drámai statisztikákat, de figyelmeztetett: a járvány kapcsán közölt adatok mögött emberi életek rejlenek, akikről nem szabad megfeledkezni, ahogy azokról sem, akik részt vesznek a járvány elleni küzdelemben.

Hála

Karácsony Gergely háláját fejezte ki azok az emberek előtt, akik azért küzdenek, hogy a város legyőzze a járványt. A főpolgármester emlékeztetett, hogy hálával tartozunk az egészségügyi dolgozóknak, a szociális ágazat dolgozóinak, a városi közszolgáltatásban dolgozóknak vagy az önkénteseknek.

Járványügyi szabályok

Karácsony szerint szintén elismerés jár mindazoknak, akik felelősségteljesen betartották a szigorú és nehéz járványügyi szabályokat, hogy ezzel is segítsék a pandémia elleni védekezést.

Az együttműködésre is felhívta a figyelmet

A főpolgármester a köszöntőben kitért arra is, hogy még a globális világjárvány, a sok baj sem volt elég ahhoz, hogy a magyar politikusok képesek legyenek együttműködni. Mint mondta, a járvány elleni védekezés állami feladat, amelyből az önkormányzatok kivették a részüket, azonban a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, mert a másik kezével az önkormányzatok, főleg az ellenzéki önkormányzatok ellen harcol.

Gazdasági hatások

A főpolgármester a gazdasági válságról is szót ejtett, kifejtette, hogy már a tavalyi év is nagyon nehéz volt a fővárosnak, amelyen nem segítettek a kormány megszorításai. karácsony szerint az újév legfontosabb feladata a közszolgáltatások biztosítása lesz.

Összefogás segíthet

„Budapestet nem lehet legyőzni, mert ereje az öntudatos és szolidáris polgáraiban rejlik. Sem szűklátókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül Budapest összetartó közösségén” – emelte ki a videójában az összefogás fontosságát Karácsony Gergely.

2021 az újrakezdés éve?

Karácsony Gergely reménykedik benne, hogy 2021 az újrakezdés és az újratervezés éve lesz. A főpolgármester bizakodó a vakcinafejlesztéssel kapcsolatban is, és bízik benne, hogy az egész országban sikerülhet megszabadulni a járványtól és minden visszaállhat a régi kerékvágásba.

Íme a főpolgármester újévi köszöntője:

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: Facebook