Ismét gondot okozott a hirtelen jött vihar Pest megyében szerdán délután és az este folyamán. Közel harminc eseménynél avatkoztak be a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók Huszonöt esetben kidőlt fákat, leszakadt ágakat kellett eltávolítani, két helyszínen vízszívatásra is sor került.

Pátyon egy ledőlt kémény okozott problémát. A viharos erejű szél Pátyon, a Burgondia utcában egy családi ház kéményét ledöntötte. A bedőlő kémény miatt a ház tetőszerkezete is beszakadt, beomlott, a ház életveszélyessé vált.

Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője arról tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált, hogy az épületben egy idős ember tartózkodott, aki nem szenvedett sérüléseket, a további lakhatása megoldott.

Cikkünk megjelenését követően a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált arról tájékoztatta az érintett ház szomszédja, hogy a kéménydőlés időpontjában semmilyen viharos erejű szél nem volt és előtte sem. Mint írja: “rövidnadrágban és pólóban telefonáltam az udvarom közepén, amikor letettem és fordultam a ház felé akkor dőlt le. Semmilyen köze nincs a viharhoz, ugyanis az ingatlan tulajdonosa nem tartotta karban az épületet és a kémény elfáradt! Ez az ingatlan alapból életveszélyes volt ránézésre.”

Kiemelt kép: PMKI Törökbálint Őrs