Délután fél egykor csaptak fel a lángok, és a helyszínről származó információk szerint a magyarországi Duna-szakasz egyik legértékesebb jachtja gyulladt ki. Még vizsgálják, mi okozta a tüzet.

Kigyulladt egy jacht

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról, hogy kigyulladt egy hajó a fővárosban, a Hajógyári-sziget déli csücskénél lévő kikötőben. A tűz nem kis pánikot okozott a part közelében, rövid időn belül megkezdődtek az oltási munkálatok.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több száz millió forint lehet az értéke

A 2004-es építésű, több mint 20 méter luxusjacht a szakemberek szerint több száz millió forintba kerül, egyik olvasónk tudomása szerint a magyar Duna-szakasz egyik legdrágább hajója, egy Mangusta 80 típusú jacht gyulladt ki.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A vízről is oltanak

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki, hogy mielőbb megfékezzék a lángokat. Négy tűzoltóautó mellett a Szent Flórián tűzoltóhajó is dolgozik a helyszínen a vízről.

Fél egykor kapott lángra a hajó

A Wiking Yacht Club Telexhez elküldött sajtóközleménye szerint a hajó 12:30 környékén kapott lángra a kikötőben. A tűz az egyik motoros jacht kokpitjában csapott fel.

Gyorsan a helyszínre értek a lánglovagok

Még vizsgálják a tűz okát

A jacht egyik fele gyulladt ki

A vízről is oltották a hajót

A többi hajó biztonságban van

A hajón senki nem tartózkodott, így személyi sérülés nem történt. Az anyagi kár ebben az egy hajóban jelentős, a többi hajó biztonságban van a gyors elkülönítésnek köszönhetően.

Nem sérült az infrastruktúra

Több hajó és a kikötő infrastruktúrája nem sérült. Mint írják, az ügy kivizsgálását megkezdték és a fejleményeket megosztják a sajtóval. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: mentés a Dunán. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK