Közös gyermeküket váró felesége könnyek között kísérte végső útjára azt fegyőrt, aki néhány héttel ezelőtt fulladt bele a Dunába. Zih Dávid hamvait egy fehér, szív alakú urnába zárták, a temetésén több száz, volt rendvédelmis kolléga rótta le a tiszteletét.

Elmerültek a vízben

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai kutyákat képezték ki Rácalmáson, amikor eddig tisztázatlan okból elmerültek a vízben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kutyakiképzést tartottak

Több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz, ahol háromnegyed 12 körül következett be a tragikus esemény: a bv-intézet két kutyakiképző munkatársa speciális feladatot hajtott végre, csónakos keresést gyakoroltak a gondjaikra bízott négylábúakkal, amikor a Dunába fordultak és elmerültek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az idősebb férfit találták meg először

Ezt követően először az idősebb, 34 éves férfi holttestét találták meg, nem sokkal később pedig a fiatalbb áldozat holtteste is előkerült, erről portálunk is beszámolt.

„Laci segíteni akart Dávidon”

A Zsaruellátó egyik kommentelője így írt korábban a tragédiáról: „Kutyákat fogattak, csibész bundában volt Laci. Pontosan nem tudom, hogy Dávid kutyája hogyan került a vízbe. Dávid utána ment. Ott került zűrbe Dávid. Laci állítólag Dávid segítségére sietett csibész bundában. Egymás után merültek el. Laci segíteni akart Dávidon, de a csibész bunda megszívta magát és lerántotta őt is.”

Tapasztalt volt

László a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet zászlósa volt, 20 éve dolgozott kutyakiképzőként, így tapasztaltnak számított.

Kapcsolódó:

Megtalálták az egyik Dunába borult kutyakiképzőt – Fotók a helyszínről

Személyes irányítás

A víz alatti kutatás, mentés munkálatainak megszervezését a TEK főigazgatója, Hajdu János a helyszínen irányította. A TEK feladata – többek között – hogy megteremtse azokat a személyi, technikai és műszaki feltételeket, melyek mellett a búvárok a lehető legbiztonságosabban végezhetik a kutatást, amit a víz – felszínről részben nem látható – erőteljes sodrása és többirányú áramlása tesz rendkívül nehézzé és veszélyessé – írták.

Eltemették

Zih Dávid bv. őrmestert most kísérték utolsó útjára, az elhunyt kollégáról így írnak a BV oldalán: “2017. szeptember 1-jén szerelt fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, ahol foglalkoztatási felügyelőként dolgozott. 2021. december 1-jétől kutyavezetőként teljesített szolgálatot a Márianosztrai Fegyház és Börtönben. Szakmai munkája elismeréseként kétszer is intézetparancsnoki jutalmazásban részesült.”

Nagyon szorgalmas volt

Dávid munkáját kiemelkedő szorgalommal, elszántan végezte, az állatok iránti szeretet és a hivatástudat motiválta őt – fogalmazott, Szukov Dávid büntetés-végrehajtási alezredes, a Márianosztrai Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese a temetésen, derült ki a Frissmédia tudósításából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zih Dávid – Forrás: BV