Nem úszta meg közlekedési káosz nélkül az sem, akit vasárnap vitt errefelé rossz dolga. Közben kiderült, hogy a baleset híre az Egyesült Államokba is eljutott – egy tekintélyes lap ugyancsak hírt adott a tragédiáról.

Újabb akadály

Tart a szalagkorlát helyreállítása az M1-es autópályán, Herceghalom térségében, ahol szombaton halálos áldozattal járó tömegbalesetb történt, a munkálatok miatt Hegyeshalom felé torlódás alakult ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Erre lehet kerülni

Az Útinform vasárnap délelőtti tájékoztatása szerint a munkálatok miatt a Hegyeshalom irányába vezető oldalon a belső sávot lezárták, mintegy 3 kilométeres torlódás alakult ki. Az érintett szakaszt Herceghalom és Bicske között az 1-es főúton lehet elkerülni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy híre lett a tömegkarambolnak

A történtek híre eljutott Amerikába is, a The Washington Post ugyancsak beszámolt az esetről. A lap összefoglalta azt, amit eddig tudni lehet: összesen 43 autó ütközött, köztük öt furgon, hat kamion és 32 autó. felidézik, hogy négy mentőhelikopter, valamint több közeli város tűzoltó egysége is a helyszínre érkezett.

A kulcsszó: lokális porátfúvás

Megemlítik az Országos mentőszolgálat szóvivőjét, Győrfi Pált, aki nem tudta megnevezni a baleset okát. Ugyanakkor kitérnek arra hogy a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) közösségi oldalán közzétett posztja lokális porátfúvást említett a tragédia kiváltó okaként.

Hatalmas volt a por

„Az M1-esen tartottunk Győr fele. Az erős szél porfelhőt fújt az útra, ami rontott a látási viszonyokon. Én egy kisbusz jellegű kocsiban utaztam, hátul ültem”- idézte fel a szombati M1-esen történt tömegbaleset pillanatait a Telex egyik olvasója.

Fehér füst tűnt fel

„Egyszer nagyot lassult a kocsi, a biztonsági öv megfogott, következett az ütközés, elől kinyíltak a légzsákok. A kocsi motorházának tetejéből fehér füst szállt fel, de valószínűleg még nem égett” – idézte fel a drámai pillanatokat.

Pánikhangulat uralkodott

Az volt a szerencséje, hogy hátulról nem jöttek beléjük. Kiszálltak az autóból, s néhány dolgot magukkal vittek, s lejöttek az autópályáról. „Közben továbbra is fújta a homokot a szél, pánikszerű volt a hangulat. Ahogy terjedtek a lángok, a homok füsttel vegyült.”

Drámai képsorok a balesetről

Közben a Tenyek.hu megszerzett egy olyan felvételt, amelyet az egyik autó fedélzeti kamerája rögzített. Ezen is látható, hogy hatalmas por száll az autópályán, majd szinte a semmiből felbukkan egy kamion és egy neki ütközött kocsi. Innentől kezdve a karambol nem volt elkerülhető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

A fedélzeti kamera felvétele

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK)