Exhumálták egy érdi nő holttestét, és kiderült, hogy halála nem egy véletlen baleset volt. Egy álrendőr végzett vele, akire életfogytiglani börtönbüntetést kér az ügyészség. Cikkünk végén megmutatjuk a gyilkos elfogásáról készült videót.

Álrendőrként „dolgozott”

2019 tavaszán ismerkedett egy Budapesten élő 95 éves asszonnyal az a férfi, aki korábban álrendőrként idős embereket fosztott ki. Utóbbi miatt kiszabott büntetését jelenleg is tölti – derült ki a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség közleményéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öröklési szerződést kötöttek

Áldozata bizalmába férkőzött, majd 2019. április 10-én ügyvéd előtt öröklési szerződést kötött vele, hogy megszerezze érdi lakását és gyümölcsöskertjét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Érdre költözött az asszony

A dokumentum aláírása után naponta kezdte látogatni a 95 éves asszonyt, aki közben Érdre költözött. Bár az idős nő jó egészségnek örvendhetett, „gondozója” altatókat és nyugatókat adott neki, ami miatt romlani kezdett az állapota.

Elesett, megfulladt

Ennek lett az eredménye, hogy egy júliusi éjszakán otthonában elesett, bordatörést szenvedett, és légmell alakult ki nála, így órákon belül megfulladt.

Sürgősen intézte a temetést

Halálát a férfi jelentette be az áldozat unokájának kiadva magát, és sürgősen elintézte az asszony boncolás nélküli temetését. Már másnap birtokba vette családjával az érdi házat, a tulajdoni bejegyzést viszont a kormányhivatal megtagadta.

Kihantolták a holttestet

A nyomozás során exhumálást rendeltek el, így bebizonyosodott, hogy az áldozat szervezetében a terápiás szintet meghaladó altató és nyugtató volt, tehát nem idős kora miatt halt meg. Kiderült az is, hogy a gyógyszereket az őt látogató férfi és annak felesége íratta fel és váltotta ki.

Életfogytig tartó büntetést kérnek rá

Elsőfokon 18 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság a most 50 éves vádlottat. A döntés ellen a férfi és ügyvédje felmentést remélve, míg az ügyészség életfogytig tartó büntetésért fellebbezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el a kegyetlen gyilkost

Forrás: polce.hu

Kiemelt kép: illusztráció