A nyomozás adatai szerint az újpesti luxusautó-kereskedő gyilkosai az anyósülésen fojtották meg a férfit, majd a holttest elásása után, később visszatértek a helyszínre, a Szentendre melleti erdőbe.

A gyilkosság minden mozzanatát pontosan kitervelte a három férfi, akiket A. Csaba luxusautó-kereskedő megölésével gyanúsítanak.

A legdurvább maffiafilmeket idézi az a könyörtelen módszer, amivel az adósai véget vetettek a kocsik kereskedésével és javításával is foglalkozó IV. kerületi vállalkozó életének – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A 47 éves férfit két üzletfele vette fel Újpesten, majd meg sem álltak vele Szent­endréig. Jól ismerték a terepet, a harmadik társuk már a megásott gödörnél várt rájuk. A gyanútlan Csaba az anyósülésen ült, a mögötte helyet foglaló férfi pedig egy váratlan pillanatban – már a helyszínen – egy bekészített dróttal fölé hajolt, és megfojtotta vele. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre. Ezután H. Richárd, S. Bence és E. Krisztián elföldelte az áldozatot.

A támadók letartóztatását va­sárnap elrendelték, a Fővárosi Törvényszék pedig újabb részleteket közölt a feltételezett gyilkosokról. A legérdekesebb tény, hogy a hidegvérű emberölés után ketten visszatértek az elkövetés helyszínére. Erre azért volt lehetőségük, mert a gyilkosság után csak 17 nappal fogták el őket. Ketten már a kihallgatásukkor mindent elismertek, harmadik társuk elmondása szerint nem tudta, hogy a barátai mire készülnek, de a holttest eltüntetésében már tevékenyen részt vett.

Bármilyen hihetetlen, de gya­kori, hogy az elkövetők visszatérnek a tett helyszínére. A sajtóban már korábban megjelent, hogy az ügyet már nem eltűnésként, hanem emberölésként kezelik. Nagyon logikus és valószínű, hogy megnézték, megtalálták-e már a nyomozók a holttestet – magyarázta Kátai Elek, az Országos Rendőr-főkapitányság egykori rendőr alezredese a Bors munkatársának.

A szentendrei gyanúsítottnak egyébként egy villanyszerelési cége van. A szentendrei címen a szomszédok azt mondták a lap munkatársának, hogy a rendőrök is érdeklődtek itt nemrég, de Richárd már több mint tíz éve elköltözött. A gyanúsítottak tettükért akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Kiemelt kép: illusztráció