Nem kapott pénzt, ezért elszabadult az erőszak a hírhedt lakóházban. Noha leléptek a helyszínről, a zsaruk hamar rájuk bukkantak. Tetemes bűnlajstromuk miatt nem számíthatnak gyors szabadulásra.

Verekedésről érkezett hívás

Tavaly február másodikán, este negyed 11 előtt nem sokkal érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint a Józsefvárosban, egy Kőbányai úti társasházban megvertek egy idős férfit. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hamar elfogták őket

Amikor a rendőrök megérkeztek a helyszínre, akkor a 67 éves férfi nem mutatott életjeleket. Sem a zsaruk, sem a kiérkező mentők nem tudták megmenteni életét, hiába láttak neki azonnal az újraélesztésnek. Rövidesen – egészen pontosan három órán belül – elfogták a két tettest.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Innen indult minden

Mint kiderült, a későbbi elkövetők együtt mentek át italozni áldozatuk lakására. Amikor már alaposan felöntöttek a garatra, akkor egyikük, O. József pénzt követelt a házigazdától, aki a kérést megtagadta. Ekkor elszabadult az erőszak.

Mozgássérült férfit is kirámoltak

O. József többször megütötte, megrúgta és rátaposott. Amikor a szintén ott lakó mozgássérült férfi tiltakozni próbált a bántalmazás ellen, a másik vendég, K. Zoltán megfenyegette. Aztán elvették házigazdáik ékszereit, mobiltelefonjait, egy bankkártyát és egyéb értékeket.

Válogatott kegyetlenségek

O. József egyébként kísérletet tett arra, hogy megbecstelenítse a házigazda feleségét is, ez azonban az asszony ellenállása miatt nem sikerült. Később mindketten olajra léptek, s a zsákmányolt bankkártyával több alkalommal vásároltak.

Ezzel gyanúsítják őket

Bűnlajstromuk tetemes: az 55 éves O. Józsefet és a 49 éves K. Zoltánt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsították meg.

A bankkártyás vásárlások miatt is felelniük kell

Emellett rablás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésével ugyancsak meggyanúsították őket a rendőrök. Az idősebb elkövető ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt is eljárás folyik, valamint azért is, amiért rátámadt a házigazda feleségére.

Akár életfogytiglan is várhat rájuk

A rendőrség kedden reggel azt közölte, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói a szükséges nyomozási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat a napokban átadták az illetékes ügyészség részére. ha bebizonyosodik a férfiak bűnössége, életfogytig tartó szabadságvesztés is várhat rájuk.

Elátkozott ház a Józsefvárosban

A gyilkosság egyébként a Kőbányai út és a Könyves Kálmán körút kereszteződésében található ház második emeletén történt. sajtóhírek szerint már a bűncselekmény előtt áldatlan állapotok alakultak ki a tömbben, mivel olyan antiszociális lakókat költöztettek be, akik pokollá tették az ott lakók életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erről a házról beszélünk

(Kiemelt képünk a gyilkosság helyszínén készült, MTI/Mihádák Zoltán.)