Mentőautó érkezik, hogy egy sérültet levigyen a hegyről, aztán szirénázó rendőrautó húz el a hegyoldalon araszoló autósor mellett. A sípályát szánkózásra nem lehet használni, ezt senki sem tartja be, ezért a szánkózás életveszélyes a tükörjégen, ha pedig egy üdítőt vennél csaknem egy órát kell sorban állnod, ráadásul senki sem tartja a két méteres távolságot, és maszkot sem visel senki.

Sípálya Kékestetőn

Balaton távolságban van Budapesttől

Ha szánkóznál egyet vasárnap délután, jól gondold meg, hogy elugrasz-e Kékestetőre, a Budapesttől alig 100 km távolságra található Mátrába.

Nincs hó

A Kékestető az ország legmagasabb és legkönnyebben megközelíthető hegycsúcsa, hó nincs, de a sípályán összehozott mesterséges hó megfagyott, tükörjéggé alakult, ezen szánkóznak sokan, holott nagy piros betűk hirdetik a sípálya tetején, hogy szánkózni tilos.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Olvadó mesterséges hó és jég a pályán

Ennek ellenére sokan szánkóznak. Csúsznak mindennel: műanyag fólián, bobbal és persze szánkóval. Mivel a pálya tükörjég, sem megállni nem lehet rajta, sem irányítani nem könnyű a szánkót.

Sok baleset

Amikor a BudaPestkörnyéke.hu munkatársai ott jártak, percenként történtek balesetek. Egy gyorsabb szánkó utolérte a másikat, belecsapódott, majd felborultak. Leginkább a rácsúszásos balesetek a gyakoriak.

Mentők a Mátrában

Ha egy pálya szélén álló kisgyereket elsodor egy nagy tempóval érkező apuka, aki két kissráccal száguld lefelé irányíthatatlanul, abból baj lesz. Így is történt szombaton, a mentőket is hívni kellett Kékestetőre.

Autósor a hegyen

Kékestető megtelt

Az ország legmagasabb hegye január 2-án, szombaton megtelt. Autóval a budapesti dugókat megszégyenítve csaknem másfél órát kellett araszolni a hegyi úton, hogy elérjék az autósok a parkolót, mások inkább a sáros erdei utakon álltak meg és gyalog indultak felfelé.

Nincs felkészülve

Kékestető nincs felkészülve a tömegek érkezésére. Néhány vendéglátóhely előtt hosszú sorok kígyóznak, délután egykor már egy hot-dogot sem lehetett kapni a sípálya melletti hüttében.

Sorban álló emberek a hütténél

Veszélyes hely

Mindenhol sorok kígyóznak, az emberek nem tartják be a két méteres távolságot, maszkot sem visel szinte senki. Kékestető 2021. második napján kifejezetten veszélyes és cseppet sem szórakoztató hely volt.

Fotók: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei