Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Tóth Gabi közösségi oldalán beszélt róla néhány nappal ezelőtt, hogy őt és a zenekarát érte az a megtiszteltetés, hogy fellépéhetnek Ferenc pápa szentmiséje előtt Magyarországon.

Szentmise a Hősök terén

Mint ismert a katolikus egyházfő szeptember 12-én Budapesten, a Hősök terén tart majd szentimést, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül, ahová számos magyar híresség és politikus is ellátogat majd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Új dal

Gabi arról nem beszélt, hogy milen dalokkal készül majd, ám azt azért megsúgta, hogy hamarosan kiad egy új nótát, Az én szívem címen, melyhez a tervek szerint majd egy klipet is forgatnak.

Beleálltak a kommentelők

Bár Gabi nagyon örül a megtisztelő felkérésnek, a kommentelők tetszését nem nyerte el a maradéktalanul, sokan csúnyán beleálltak az énekesnőbe. Volt, aki azt írta: “Nincs Magyarországnak egy elismert művésze sem akik méltók lehetnének erre a megtisztelő feladatra? Opera énekeseink hol vannak? Nem falú nap lesz ez a esemény. Szégyellje magát aki ezt kitalálta. Nem vagyunk még elég mélyen?”

Nem alkalmas?

Egy másik kommentelő pedig így fogalmazott: “Igyekszem nyilvánosan senkit nem bántani, de nem hiszem el, hogy Ő erre a legalkalmasabb személy.” Sőt sokan azt kifogásolták, hogy Gabi szinte tetőtől-talpig ki van tetoválva.

Egy misére ugrik át Budapestre

A pápa látogatásáról egyébként itt a BudapestKörnyéke.hu oldalon is beszámoltunk, mint megírtuk az eredetileg tavalyra tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, a pandémia miatt az idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A zárómisét Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a misére jön át Pozsonyból Budapestre, aztán megy is vissza Szlovákiába.

A repülőn árulta el, hogy Budapestre jön

Ferenc pápa budapesti látogatásának hivatalos bejelentését tavaly elhalasztották a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus időpontjának későbbre halasztása miatt. Az egyházfő idén március 8-án, az iraki látogatásából hazatartó repülőúton beszélt arról, hogy Budapestre készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó napját záró misére.

Utoljára 1996-ban járt pápa Magyarországon

Utoljára II. János Pál pápa járt Magyarországon 1996-ban. Ferenc pápa 2019-ben a csíksomlyói búcsún mutatott be misét.

Találkozik Orbán Viktorral

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Pár gyors találkozó

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

Ez is érdekelhet:

Mise után irány Pozsony

A pápa a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Gabi – Forrás: TV2