Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Tóth Gabi közösségi oldalán beszélt róla néhány nappal ezelőtt, hogy őt és a zenekarát érte az a megtiszteltetés, hogy fellépéhetnek Ferenc pápa szentmiséje előtt Magyarországon.

Szentmise a Hősök terén

Mint ismert a katolikus egyházfő szeptember 12-én Budapesten, a Hősök terén tart majd szentimést, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretein belül, ahová számos magyar híresség és politikus is ellátogat majd. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Új dal

Gabi arról nem beszélt, hogy milen dalokkal készül majd, ám azt azért megsúgta, hogy hamarosan kiad egy új nótát, Az én szívem címen, melyhez a tervek szerint majd egy klipet is forgatnak.

Beleálltak a kommentelők

Bár Gabi nagyon örül a megtisztelő felkérésnek, a kommentelők tetszését nem nyerte el a maradéktalanul, sokan csúnyán beleálltak az énekesnőbe. Volt, aki azt írta: “Nincs Magyarországnak egy elismert művésze sem akik méltók lehetnének erre a megtisztelő feladatra? Opera énekeseink hol vannak? Nem falú nap lesz ez a esemény. Szégyellje magát aki ezt kitalálta. Nem vagyunk még elég mélyen?”

Nem alkalmas?

Egy másik kommentelő pedig így fogalmazott: “Igyekszem nyilvánosan senkit nem bántani, de nem hiszem el, hogy Ő erre a legalkalmasabb személy.” Sőt sokan azt kifogásolták, hogy Gabi szinte tetőtől-talpig ki van tetoválva.

Egy misére ugrik át Budapestre

A pápa látogatásáról egyébként itt a BudapestKörnyéke.hu oldalon is beszámoltunk, mint megírtuk az eredetileg tavalyra tervezett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, a pandémia miatt az idén szeptember 5. és 12. között rendezik meg Budapesten. A zárómisét Ferenc pápa mutatja be a Hősök terén. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a misére jön át Pozsonyból Budapestre, aztán megy is vissza Szlovákiába.

A repülőn árulta el, hogy Budapestre jön

Ferenc pápa budapesti látogatásának hivatalos bejelentését tavaly elhalasztották a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus időpontjának későbbre halasztása miatt. Az egyházfő idén március 8-án, az iraki látogatásából hazatartó repülőúton beszélt arról, hogy Budapestre készül a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó napját záró misére.

Utoljára 1996-ban járt pápa Magyarországon

Utoljára II. János Pál pápa járt Magyarországon 1996-ban. Ferenc pápa 2019-ben a csíksomlyói búcsún mutatott be misét.

Találkozik Orbán Viktorral

Szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban.

Pár gyors találkozó

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

Ez is érdekelhet:

Mise után irány Pozsony

A pápa a délután folyamán indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tóth Gabi – Forrás: TV2